divendres, 13 de gener del 2012

Sancions per a les autonomies que no compleixin #crisi

El govern espanyol ha dit que sancionarà les autonomies i ajuntaments que no compleixin els objectius de dèficit. No s'ha explicat però, si s'equilibrarà el pressupost de les autonomies en funció de les competències assumides i els seus costos. Així mateix, també s'ha anunciat un canvi legal que permeti introduir gestió privada a les televisions públiques. Una mesura, segur, molt a la mida de les comunitats governades pel PP, amb seriosos problemes a les seves empreses públiques de ràdio i televisió.

La crisi fa que França perdi la qualificació AAA de l'agència S&P, i les borses se'n resenten. N'hi ha per tots en aquesta evolució cap al precipici d'Europa. Avui Xavier Sala i Martín enllaçava al Facebook un article de Robert J. Barro sobre una estratègia per acabar amb l'euro, un article que repassa la situació de la moneda ùnica i planteja un procés de tornada a les monedes de cada estat, començant des dels estats més rics (Alemanya) i continuant pels més pobres. Ja veurem si el camí és aquest o, com diu l'autor, si es continuaran gastant diners per mantenir una experiència que ha resultat fallida.

Anècdota. L'orquestra Filharmònica de Nova York va haver d'aturar un concert, cosa que no ha fet en els seus 170 anys d'història, per culpa d'un telèfon mòbil que no parava de sonar. Llegeixo la notícia i em sembla com un a broma preparada perquè explica que el telèfon el tenia una persona a la primera fila, a qui li sonava i no mostrava intencions d'aturar-lo, malgrat que li demanava el director de l'orquestra des de l'escenari i el públic indignat. O això o és que realment la persona era molt maleducada.


Help those suffering in the Horn of Africa