dissabte, 21 de gener del 2012

Cobrar el doble que el president de la Generalitat, les agències de qualificació i el deute del PSOE #crisi #salut

És o no és normal que la gent s'indigni en llegir que el president de l'ICS i, fins la setmana passada, directiu del hòlding INNOVA de Reus i del grup USP Hospital, cobrava 280.000 euros per ser director general d'INNOVA? Abans del 2010 eren 300.000 euros. Cobrava el doble que el president de la Generalitat, i al mes cobrava mes que molts de catalans l'any. Indignant per ser una de les persones que es diu que dirigeix la política de retallades de salut a Catalunya. Austeritat per als altres. I indignant llegir que l'ex-alcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez, encara diu que el sou no és exagerat. Vinga va! Ja li està bé ser a l'oposició.

Una directiva de l'agència S&P diu que, malgrat que el qualificatiu del deute espanyol és de tipus A, en realitat hauria de ser de tipus B (bonus escombraria). Com li han dit en un comentari a la notícia, qui enganya qui? S&P diu que la qualificació és A però, que en realitat és B per enterbolir els mercats? O diu que és A quan sap que és B, també faltant a la veritat? No s'han de demanar responsabilitats davant d'aquestes afirmacions, veient les conseqüències que té que una agència es pronunciö sobre el deute d'un país?

D'alguna manera, S&P i companyia ajuden a agreujar la situació de moltes famílies que es queden al carrer, sense casa. És el cas d'una família que es veu amenaçada de veure's al carrer, sense casa, i perdent la custòdia de les seves filles. Hi ha una crida a demanar que Deustche Bank no faci que els passi això, ja que se'ls han quedat la casa.

Llegeixo que el PSOE ha perdut 20.000 militants i ha tancat 2011 amb més de 20 milions d'euros de pèrdues. Els partits, els partits grans, sí que viuen gastant i gastant, i després demanen austeritat a la societat. Quant costen les precampanyes electorals? Quant costen les campanyes? Quant està costant aquesta campanya electoral per veure qui es fa amb el control del PSOE actualment? No és per emprenyar-se?

I acabo. A Amposta l'Ajuntament, després de 10 anys, redueix el servei de bus urbà, afectant les línies i horaris menys utilitzats. Em pregunto però, com és que han trigat 10 anys a adonar-se de la necessitat de fer això. Electoralment potser no sortia a compte. Però, és que, com deia en un altre apunt, si Amposta tenia superàvit el 2011, ara estem tan malament que cal reduir 27.000 euros de despeses del bus urbà? Serà que el superàvit era un miratge, que ja es tenia en compte per satisfer altres pagaments?

Help those suffering in the Horn of Africa