dimecres, 18 de gener del 2012

Dia de protesta contra #SOPA i Duran i els periodistes

Avui és una jornada de protesta a la xarxa contra la SOPA (Stop Online Piracy Act), llei que s'està tramitant als EUA i que a la pràctica suposa una gran eina de censura d'Internet, molt pitjor que la llei Sinde espanyola diria. Google, la Wikipedia, Facebook, Kaspersky Labs, i altres companyies s'han mostrat contràries a la SOPA i, algunes d'elles avui 18 de gener fan una jornada de protesta. Wikipedia deixarà d'estar operativa durant 24 hores en senyal de protesta.

Llegia ahira que Duran i Lleida ha fet un requeriment notarial al periodista Xavier Bosch perquè rectifiqui unes preguntes que li va fer en una entrevista a l'Àgora abans de les eleccions generals. Penso que Duran té la pell massa fina perquè el presentador li fa una pregunta sobre la seva relació amb determinat lobby, referint-se a acusacions que fan des d'ICV, i li pregunta si és cobra d'aquest lobby, continuant referint-se a les acusacions d'ICV. He vist el tall de l'entrevista motiu del requeriment i, sincerament, penso que Bosch no fa cap acusació a Duran si no que fa una pregunta com periodista. Crec que és un atac en tota regla a la llibertat d'informació. Sembla que han passat les eleccions i també fer-se el simpàtic per guanyar vots.

Fa prou gràcia que el conseller Felip Puig, qui amb els indignats no veia el motiu perquè els mossos vagin identificats quan actuen en manifestacions, hagi demanat que uns mossos fent controls de trànsit indiscriminats que van fer que quedés atrapat en un embús dins del seu cotxe oficial, mostrin la seva identificació. Per a uns sí i per a altres no?

Help those suffering in the Horn of Africa