dilluns, 9 de gener del 2012

Moody's, les escoles bressol i la paga extra de Nadal #crisi

A ningú no li indigna que una agència de qualificació de deute, en aquest cas Moody's, digui quin ha de ser l'abast de les retallades del govern espanyol? A banda de les crítiques per no haver vist venir la crisi, de ser jutge i part en el tema del deute, a sobre llencen contínuament missatges per dirigir les polítiques dels governs europeus, en aquest cas les del govern espanyol. El problema és que no hi ha mecanismes de control que puguin fer res, i que aquestes agències condicionen les inversions en deute.

A Catalunya llegeixo que el Govern ajorna sense data el pagament de 112 milions d'euros a les escoles bressol i llars d'infants municipals. En molts llocs és quasi obligatori dur els fills a escoles bressol per la dificultat de conciliar la vida familiar i laboral, i la manca de iaios prop de casa per fer-se'n càrrec. Malgrat això, els ajuntaments, o assumeixen el cost que no assumeix la Generalitat, o ho hauran de repercutir en les famílies. Mentrestant, com llegia a Twitter, es mantenen subvencions a les escoles de l'Opus, es mantenen en escoles que separen xiquets i xiquetes. Sóc cristià però, crec inacceptable la discriminació per sexes i la diferència en el finançament entre unes escoles i les altres.

Si és cert això que publica El Triangle, el Govern hauria ajornat el pagament de la paga extra de Nadal als treballadors públics malgrat tenir diners per pagar. Se li atribueix a Francesc Homs la decisió, per avisar els treballadors que les coses poden anar a pitjor però, el setmanari destaca que aquesta gracieta podria posar difícil la venda de deute català el proper mes de maig.

Un dia mes trobo referències a la cúpula del Departament de Salut i de l'ICS, la seva relació amb la sanitat privada, i aquest cop, la discrepància que troben entre metges pertanyents a CDC.

Acabo. Joan Sabaté és un més dels que creu que Chacón és una candidata vàlida per renovar el PSOE. Gran renovació.

Help those suffering in the Horn of Africa