diumenge, 22 de gener del 2012

Rumors a #Amposta, #iBooks i #Android

Sovint et trobes amb notícies que apunten a rumors sorgits de les xarxes socials, rumors que generalitzen i estableixen que és normal que a les xarxes socials es generin rumors, falses notícies, com si això no formés part del comportament humà, de les relacions socials. Passa ara amb Twitter i Facebook, i passava abans amb altres serveis d'Internet. No se sap com però, sempre hi ha l'il·luminat de torn que postula sobre  els mals de la xarxa, com si fossin nous, quan de nous no tenen res. I com exemple tenim un rumor que ha circulat per Amposta les darreres setmanes. Es deia que el Carrefour tancava. De fet, he sentit que també tancava l'Eroski, en dues versions diferents. El gerent del Carrefour d'Amposta ha hagut de desmentir el rumor, que ha corregut de boca en boca per la ciutat. Un exemple que no és ni nou ni culpa de les xarxes socials que hi hagi rumors i circulin.

Es continua parlant de l'iBooks Author. En aquest cas Genbeta parla de les condicions amb les quals els autors poden publicar els seus llibres. Cal tenir en compte que si es publica un llibre, mentre sigui gratuït no passa res però, en el moment que es vulgui fer pagar pel llibre, només es podrà vendre mitjançant l'iBook Store. No es podrà generar un PDF i vendre'l en altres botigues virtuals, per exemple. No sé ben bé com queda la distribució d'obres amb una llicència lliure. Caldrà estudiar-ho.

I Google ha recuperat el projecte Google Apps Inventor, una eina que facilita la creació d'aplicacions per a Android, i ho ha fet creant un projecte de programari lliure, liderat conjuntament amb el MIT. Haurem de provar-lo.

Help those suffering in the Horn of Africa