dilluns, 2 de gener del 2012

El govern espanyol s'ha guardat sorpreses per a la vespra de Reis #crisi

Primer dia de feina del 2012. Tornada a la realitat laboral, continua l'actualitat al voltant de la crisi. El govern espanyol aprovarà més mesures per reduir dèficit el proper dijous, segons ha dit el ministre Montoro. Quina mania dels governs de Madrid de fer les coses a estropades. Que no les tenien clares les mesures quan van anunciar la pujada d'impostos que ells mateixos criticaven durant la campanya? Per cert, Espanya és el tercer estat d'Europa amb l'IRPF més alt, darrere de Suècia i Bèlgica. Malauradament no tenim ni els sous ni altres beneficis com els que tenen allí. De fet, ni en temps de bonança econòmica no s'ha avançat per convergir en obligacions i drets, en impostos i serveis/beneficis.

Xavier Sala i Martín publica un article a La Vanguardia on apunta quins seran els elements importants aquest any per millorar o empitjorar la situació econòmica. Parla de la debilitat econòmica de la zona euro, amb els països rics afectats per la crisi, una afectació que pot fer convergir els seus interessos amb els països de la perifèria i fer que el BCE imprimeixi moneda, es devaluï l'euro i puguin augmentar les exportacions. La situació de l'economia xinesa, amb una bombolla immobiliària que ja ha esclatat és un element d'incertesa. La necessitat d'augmentar la competitivitat, basada en la innovació, també és un dels elements que posa sobre la taula.

A Catalunya llegeixo que la Generalitat destina 23,3 milions d'euros a publicitat institucional en mitjans privats. El mitjà que ho publica ho fa en un to antinacionalista però, no deixa de ser incoherent retallar per una banda i abocar per l'altra, sobretot quan parlem de posar publicitat en mitjans privats, per fer-se propaganda bàsicament.

També a Catalunya el conseller de Salut ha dit que l'euro per recepta es pagarà en funció de la situació econòmica de cadascú. Ara bé, no ha explicat quin criteri se seguirà per establir qui pagarà o qui no. Sembla que la política de globus sonda continua. De fet se'l criticava perquè a hores d'ara encara no té clar com farà per recaptar aquest euro per cada medicament receptat.

Angela Merkel, en el seu discurs d'any nou, va vaticinar que 2012 serà un any molt pitjor que 2011. Credibilitat zero. No perquè no cregui que sigui així si no perquè Merkel i Sarkozy, els salvadors d'Europa, els líders que no tenen en compte la resta per prendre decisions, no han aconseguit aturar la caiguda de l'economia, només han aconseguit punts de relaxació de la tensió als mercats que ha acabat sempre tornant a augmentar.

Help those suffering in the Horn of Africa