dijous, 26 de gener del 2012

Rebaixa del sou dels treballadors públics, atur a l'alça i canvi en el model educatiu #crisi #retallades #educacio

La vida continua i, sense ganes d'escriure però, ho intentarem.

Avui la vicepresidenta del Govern ha dit que el sou dels treballadors públics interins es reduirà en un 15% i no un 30% com es va dir la setmana passada. Segons es miri s'ha presentat com una mesura alleugeridora de l'anunciada la setmana passada. Però, no deixa de ser dolenta. Pensem en quina repercussió té això en el sou dels més de 7000 treballadors i treballadores afectats. Avui dia qui més qui menys té unes despeses fixes al mes i les retallades de sou no ajuden gens. Ja està clar que la crisi és culpa de funcionaris i treballadors en general.

Parlant de feina, el ministre Montoro anuncia una xifra d'atur a l'enquesta de població activa (EPA) del 2011 de 5,4 milions d'aturats. On queda la negació dels 4 milions del ministre Corbacho i els brots verds de la ministra Salgado? Esperem que les mesures que ha emprès i emprengui Rajoy realment facin recuperar llocs de treball. I que les empreses tinguin seny per contribuir-hi.

Govern nou, model educatiu nou. El govern espanyol vol reduir l'ESO en un any i ampliar el batxillerat en un altre però, mantenint l'edat obligatòria d'escolarització fins els 16 anys. No sé si interpreto bé les paraules de la consellera Rigau però, podríem estar a les portes d'un canvi de model que eliminés la gratuïtat del batxillerat, satisfent les demandes d'Esperanza Aguirre? Tremolem.

Help those suffering in the Horn of Africa