dimecres, 4 de gener del 2012

Els #minijobs, les incoherències del govern espanyol i els sindicats #crisi

El titular d'El Mundo avui diu que la majoria dels joves aproven els "minijobs", el model de contracte de temps parcial amb un sou d'uns 400 euros, ja implantat a Alemanya, com un instrument per crear ocupació. Concretament, en l'estudi encarregat pel diari, el 49,6% l'aprova. Escoltava a la ràdio però, que el 37% el rebutja i la resta no respon. A més, la població en general rebutja aquesta forma de contractació. Una afirmació la del titular del diari que no presenta la realitat tal com és, penso.

Aquests dies se succeeixen els recordatoris d'allò que deia el PP fa ben poc sobre la pujada d'impostos i allò que fa ara -no critico la pujada, només la incoherència-. El ministre Montoro deia que més impostos durien menys creixement i més atur. Sembla doncs, que el govern, si donem per bons els arguments, ha optat per la via de la disminució del creixement econòmic i de l'augment de la llista de l'atur.

Els sindicats -UGT- estarien disposats a una moderació salarial dins de les negociacions de la reforma laboral. No entendré mai el paper dels sindicats. Se suposa que els treballadors han perdut diners des de l'entrada a l'euro. Llegíem l'altre dia que mentre els sous han pujat un 14% els preus ho han fet un 32%. Jo veig el meu sou i no he guanyat pas diners en els darrers anys. I ens demanen moderació salarial. Mentre hi hagi directius que cobrin milions d'euros l'any enfront dels que cobren milers d'euros l'any, mentre no hi hagin equilibri entre pujada de sou i de preus, parlar de moderació salarial és un insult.

Ei, per si no hi sabíeu els bancs encareixen les comissions per targetes i manteniment de compte.

Help those suffering in the Horn of Africa