dijous, 12 de gener del 2012

L'amor de #CiU al #PP i augment d'hores de mestres i professors #crisi #salut #ensenyament

Continua parlant-se del suport de CiU a les retallades del govern espanyol. Hi ha dubtes sobre què hi ha al darrere d'aquest suport innecessari i sense res a canvi. L'amor, l'amistat, duen implícit donar sense esperar res però, no em crec de cap manera que el suport de CiU sigui un acte d'amor, un acte d'amistat, ni un acte de responsabilitat com diuen. És un acte interessat però, sense que sapiguem quin és aquest interès. Acabarem sabent-ho suposo.

Ahir se sabia que el president de l'ICS, Josep Prat, havia dimitit dels seus càrrecs al hòlding Innova i al grup USP Hospital, després que el dia anterior es conegués la presentació d'una denúncia per part de regidors de la CUP de Reus. Avui llegeixo que l'Oficina Antifran de Catalunya investiga les incompatibilitats en diferents càrrecs de la sanitat catalana, entre els quals el de Prat. Mentrestant, el Govern no diu res de la polèmica però, com diu l'editorial del Diari de Girona, algú hauria d'explicar-se. Sobta, o no, veure que l'ex-alcalde de Reus publiqui un article d'opinió agraint els serveis de Prat dins del hòlding Innova. Són declaracions públiques que, segons com vagin les coses, se les pot haver d'empassar.

Germà Bel opina sobre l'AVE i els criteris que s'han seguit a Espanya des de temps d'Aznar per ser capdavanters en nombre de quilòmetres d'alta velocitat al món però, sense garantir l'eficiència econòmica dels projectes un cop en explotació. És clar que ni Aznar ni Zapatero pagaran per haver impulsat projectes sense cap ni peus, quins diners podrien haver-se destinat a coses més importants per a l'economia espanyola.

Parlant de pagar per haver actuat d'una o altra manera, llegeixo que l'actual governador del Banc d'Espanya i el seu predecessor han estat demandats per la Confederació Intersindical de Caixes per haver permès que la crisi financera arribés fins el punt on ha arribat, malgrat haver tingut informació disponible per prevenir-la. Veurem com acaba tot plegat però, quan tenim un país potes amunt per una crisi que, ni de lluny hem pogut crear nosaltres, que no és culpa de funcionaris, ni de treballadors, ni d'aturats, ni de malalts, ni de persones dependents, etc., cal que els responsables assumeixin les seves responsabilitats. Els tribunals decidiran però, si hi ha motius per denunciar i si tenen culpabilitat en tot plegat. Però, és bo que d'una vegada per totes, en comptes de parlar cada dia de qui han estat els responsables, es comenci a actuar contra ells.

I si ens pensàvem que la situació de l'Ensenyament a Catalunya ja havia superat les retallades, no és així. Llegeixo que el Departament vol que mestres i professors el curs vinent facin més hores lectives i més assignatures, algunes de fora de la seva especialitat. Això és una voluntat clara de reduir personal substitut i interí, augmentant les hores teòriques de treball del professorat perquè, a les hores lectives teòricament se li sumen les hores no lectives, al centre i a casa, les quals continuaran existint i que superaran la jornada laboral teòrica. Criticàvem que ho fes Esperanza Aguirre però, aquí anem pel mateix camí.

Help those suffering in the Horn of Africa