divendres, 20 de gener del 2012

Reaccions després de la protesta contra #SOPA, i la sanitat pública catalana #salut #crisi

El tancament ahir de webs destacats a Internet, com la Wikipedia, LibreOffice, el posicionament d'empreses com Google o Yahoo!, sembla que té resultats. La xarxa té força, per molt que qui no vol cedir ho negui. Llegeixo que 18 senadors dels EUA, 23 segons el mitjà, han retirat el suport al projecte legislatiu de SOPA i PIPA. Coincideix en el temps la protesta contra SOPA amb el tancament avui, de Megaupload i la detenció de vàries persones per pirateria a la xarxa, per part del FBI. Sembla que no té res a veure però, la coincidència convida a pensar que sí.

Alfons Quintà continua amb els seus articles sobre la sanitat pública catalana al Diari de Girona. Aquest cop presenta el desmantellament de la sanitat pública relacionat en l'àmbit de les anàlisis clíniques i de les proves diagnòstiques. Presenta una sèrie d'actors que relaciona amb CiU des de fa molts anys, i empreses amb interessos privats en l'àmbit de les anàlisis clíniques, amb bones perspectives davant de la futura desaparició, segons l'autor, dels laboratoris de l'ICS i la centralització d'aquests. Si això és així, a més d'afavorir descaradament uns, és una marxa enrere important de cara a l'usuari.

El setmanari El Triangle explica que mentre els hospitals de l'ICS retallen intervencions quirúrques, els de Sagessa, grup pertanyent al hòlding INNOVA, les augmenten. A més, segons expliquen, mentre els hospitals Joan XXIII i Verge de la Cinta no fan intervencions a les tardes, el Sant Joan de Reus continua fent-ne. Una situació que és normal que faci indignar els professionals.

I acabo.Sarkozy ha defensat la necessitat de prendre mesures contra la crisi a França preguntant els francesos si prefereixen estar com Grècia, Portugal, Espanya o Itàlia. El president francès visita Espanya i elogia la feina feta per després presentar-ho com un mal exemple.

Help those suffering in the Horn of Africa