dissabte, 14 de gener del 2012

Dia de concert de #LaLiraAmpostina, baixa la qualificació del deute d'Espanya i Arias Cañete #crisi #costes

Dissabte. Avui tenim concert. La Lira Ampostina fem un concert a Paüls com cloenda dels actes de celebració del centenari de la Banda Municipal de la població.

Però, un dia més, l'actualitat se'ns menja. Aquesta nit, en arribar de l'assaig, he vist que S&P havia baixat la qualificació del deute de 9 països europeus, entre els quals França, Espanya i Itàlia. La cosa es posa lletja. Com diuen alguns, potser això serà bo perquè Merkel canviï de postura però, no deixa de ser una mala notícia, perquè malauradament les agències de qualificació han esdevingut les que condicionen l'accés al crèdit dels estats i el preu per accedir-hi. El BCE ho veu com un gran cop a l'economia europea. Retallades i retallades no aconsegueixen evitar les retallades de les agències.

Com va fer el PSOE, el PP els diu als pensionistes que se'ls augmentarà la pensió aquest any. Però, igual que va fer el PSOE, no se'ls diu que amb l'augment de l'IRPF la diferència surt negativa i que el total net de la pensió baixarà.

I ahir, notícia preocupant. El ministre d'agricultura i de medi ambient, Arias Cañete, propietari d'un bon grapat de cotxes i accionista de vàries petrolieres, ara diu que vol reformar la llei de costes. Ja m'imagino que això implica facilitar la construcció en llocs fins ara protegits, en la línia d'un ministre que ja defensava el megaprojecte de transvasament de l'Ebre en temps d'Aznar. Els interessos econòmics per sobre de tot, malgrat que suposin eliminar la poca costa lliure de construcció que queda.

Help those suffering in the Horn of Africa