dimarts, 10 de gener del 2012

Les retallades segons el PP #crisi

Arsenio Escolar, al seu apunt d'avui a 20 minutos, fa un repàs a les grans incongruències del PP en les mesures adoptades per fer front a la crisi. No només fa referència a la gran mentida de repetir insistentment que no pujarien els impostos perquè això era negatiu per a l'economia, si no que també mostra com les autonomies governades pel PP no són un exemple per seguir, i comenta com algunes de les mesures presentades pel PP a Espanya en autonomies com Madrid o el País Valencià són contrarestades amb mesures en sentit contrari. El PP ho fa tot bé, fins i tot quan ho fa malament. Els altres, si no fan allò que el PP vol, sempre ho fan malament, i si ho fan, sempre hi ha algun matís. Així anem.

Parlant de les autonomies del PP, el País Valencià prepara una tanda de retallades, entre les quals nous trams autonòmics de l'IRPF, el cèncim sanitari en els carburants, la retallada de sou dels treballadors públics, sobretot del sector sanitari, educatiu, interins i eventuals. Ahir llegia que es presentaria un ERO sobre Canal 9 que afectaria un miler de treballadors, notícia que han desmentit avui des de RTTV però, sense negar que vagi a haver acomiadaments. Canal 9 però, tampoc és que em faci gaire pena. És una candena que, descomptant alguns espais, ha destacat per ser la veu oficial del govern valencià. No és el primer cop que hi ha queixes per actituds parcials de la cadena de televisió pública del País Valencià.

El Confidencial recorda com Rajoy, que deia que, excepte en casos concrets, posaria treballadors públics competents en llocs on habitualment es posen alts càrrecs, no ha complit i es continua la política de col·locar a dit personal de confiança, cosa que al mateix temps evidencia la manca de confiança en la professionalitat -que s'ha d'assumir- dels professionals públics de l'Administració.

D'escàndol és llegir que l'arquebisbe de Granada digui que la llei de l'avortament sigui pitjor que els crims nazis, o que digui que si una dona avorta aleshores estigui justificat que els homes puguin abusar d'ella sense límits. Ser cristià i llegir aquestes coses d'algú que exerceix de pastor, que difon el missatge de Déu, és trist, indignant. Jo, com cristià, no sóc partidari de l'avortament però, me'n guardaré molt i prou d'assenyalar ningú per escollir aquesta via, i molt menys d'equiparar una llei democràtica amb les pràctiques del nazisme. Si aquest home ha dit coses punibles, que se'l castigui. Bé que s'ha demanat la persecució legal dels imams quan s'han pronunciat a favor de la submissió de la dona.

I acabo. Llegeixo que tres regidors de la CUP de Reus han presentat una denúncia de 254 pàgines contra el president de l'ICS, Josep Prat. Una denúncia que tindria el tema de les incompatibilitats com argument general, i que sembla que podria haver estat causada per la manca de transparència per accedir als comptes del hòlding Innova de Reus. Realment ja ens assabentarem en el seu moment. Crec positiu però, que per un cop, quan hi ha notícies que denuncien una situació irregular, hi hagi algú que ho porti als jutjats, evitant fer judicis paral·lels i polítics que sovint no duen enlloc. Això acabarà, a favor d'uns o dels altres però, al final hi haurà una conclusió.

Help those suffering in the Horn of Africa