dimecres, 11 de gener del 2012

CiU recolza el pla de retallades de Rajoy que pot asfixiar Catalunya #crisi #ciu #dondedijedigo

Després de les gesticulacions, després de les paraules, han d'arribar els fets. Si hem vist el Govern queixar-se de les retallades del govern de Rajoy, si els hem vist queixar-se perquè l'augment de l'IRPF pot acabar sent asfixiant per a Catalunya (56%,4 Suència, 56% Catalunya), si els hem vist queixar-se perquè el govern espanyol culpa les autonomies de l'augment del dèficit per sobre del previst, algú entén que CiU voti a favor de les mesures presentades pel govern de Rajoy per fer front a la crisi? Un cop més CiU evidencia que no ens podem creure gaire cosa del que diuen i que hem d'esperar els fets.

Aquest matí a la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio Albert Sáez opinava sobre la culpa que dóna Madrid a les autonomies amb el dèficit. I recordava que l'any passat els presidents autonòmics del PP van dedicar-se a gastar i gastar, sabent que això beneficiaria el PP. Ara sembla que quan es parla d'autonomies cupables s'estigui parlant bàsicament de Catalunya. Res de parlar clar i dir quines autonomies s'han passat de la ratlla. Avui, continuava recordant Sáez, hi havia una reunió del ministre Montoro amb 14 presidents autonòmics del PP, a qui ha qualificat de pocavergonyes per com van gastar l'any passat i han estat gastant els darrers temps.

Avui ple del Congrés dels Diputats per presentar les retallades del govern espanyol. No pujaran l'IVA i neguen que ho facin en un futur, cosa que a hores d'ara poca gent es creu. Els comentaris sempre fan referència a la data de les eleccions andaluses per acabar d'introduir les retallades més polèmiques. I les eleccions andaluses són el 25 de març. A partir d'aquella data haurem d'estar a l'aguait de quantes coses es volen justificar com necessàries perquè no malpenséssim de la tàctica electoral a l'hora de proposar-les.

Help those suffering in the Horn of Africa