dilluns, 23 de gener del 2012

Es parla de #megaupload, l'ICS recuperarà activitat i el món a tocar del crack #crisi

Llegia al Twitter de Catalunya Informació que els cinemes han augmentat els ingressos després del tancament de Megaupload, i també han augmentat els ingressos els llocs de descàrregues legals. El mateix afirma el diari El Mundo. És molt agosarat i impromi de periodisme seriós fer una afirmació amb tan poca perspectiva temporal per associar un increment d'ingressos a la circumstància del tancament de Megaupload. Altres sistemes, P2P, no de descàrrega directa, continuen funcionant i, encara que no fos així, pensar que de sobte tothom ha decidit anar als cinements o comprar/llogar pel·lícules és molt atrevit i poc rigorós.

De la mateixa manera, aquest matí al Matí de Catalunya Ràdio anunciaven un monogràfic sobre Megaupload i diferenciaven els continguts entre aquells amb drets d'autor i aquells sense drets d'autor. Que algú que no en té ni idea i que no tingui accés a informació no tingui clara la diferència és normal. Que un equip de periodistes no sàpiga i entengui, avui dia, que tots els continguts quan es creen estan protegits pels drets d'autor i que és la llicència, les condicions d'ús dels mateixos, la que els fa més o menys restrictius ja no és normal. En canvi, per parlar de futbol i altres temes, són experts.

Sembla que l'ICS anirà recuperant poc a poc l'activitat quirúrgica per arribar als nivells del 2010. Esperem que al segon semestre no tornem a escoltar els arguments de l'any passat que tornin a tancar quiròfans perquè seria inexplicable.

I demà ens espera una mala notícia econòmica, segons sembla, ja que l'FMI situa el món en una crisi semblant al "crack" de 1930, amb unes previsions de creixements menors a tot el món i el perill que les economies nacionals es repleguin en sí mateixes a causa de la confiança en la resta de països. Avui però, el Banc d'Espanya ha anunciat un retrocés de l'economia de l'1.5%. El ministre d'economia ho veu com un incentiu per aplicar les reformes del programa de govern del PP. Tremolem.

Help those suffering in the Horn of Africa