dimarts, 2 d’octubre del 2012

Tota la cula de l'educació franquista, segons Wert #independència

Si el ministre Wert acabarà sent un antifranquista declarat. Com molts fan notar, la seva crítica al sistema educatiu, fent-lo culpable de l'independentisme, és una cagada en tota regla, perquè molts dels que hi ha a la política catalana van estudiar amb el sistema educatiu franquista. I aquest és ministre de cultura i educació.

La mateixa cagada que l'ex-ministre Mayor Oreja feia dient que retransmetre manifestacions incita a manifestar-se. Segur que ell, quan s'han retransmès manifestacions a favor del PHN, contra la llei que permet els matrimonis entre persones del mateix sexe, i altres, no ho veia amb els mateixos ulls, amb el mateix negativisme que ara. Polítics ineptes que parlen sense pensar.

La delegada del govern espanyol a Madrid, davant de les manifestacions d'aquesta setmana passada, creu que s'hauria de regular el dret de manifestar-se. No ho presenta com una retallada del dret però, és evident que ho és. Si una cosa incomoda, presenta-la com un problema per a l'ús de la via pública i així justificaràs la teva censura sobre ella. Censors, sempre han existit, sempre existiran.

En canvi, Ana Botella ho presenta de manera més suau. Tantes manifestacions a Madrid suposen un cost important per a la capital quant a seguretat i neteja, i l'alcaldessa demana prudència per evitar la saturació de tantes manifestacions. El fons del problema però, no es toca. Per què hi ha tantes manifestacions, perquè la gent no té res millor per fer?

Els tècnics d'Hisenda diuen que si es controlés el frau s'aconseguiria per l'any vinent recaptar 38.500 milions d'euros més, equivalent al cost dels interessos del deute sobirà del 2013. En canvi, el govern espanyol prefereix escanyar la societat.

I acabo amb l'entrevista d'ahir a TV3 a Artur Mas. L'ambigüitat de tant en tant torna a les paraules del President i preocupa. Segons llegeixo -no he pogut veure encara l'entrevista- Mas deia que l'objectiu no és la independència total de Catalunya, no és donar l'esquena a l'estat espanyol. Prudència amb les declaracions perquè les coses han de dir-se de forma clara. Voler la independència és voler la independència, la resta són altres coses. No sigui que Mas estigués parlant de federalisme sense voler pronunciar la paraula i ser atacat així pels socialistes.