dilluns, 22 d’octubre del 2012

#Euskadi cara, #Galícia creu, boicot, pobresa i pagues extra #retallades

Majoria absoluta del PP a Galícia i victòria del PNB, amb Bildu de segons força amb 21 escons a Euskadi. A Galícia el PP utilitza els resultats per dir que convaliden les retallades del govern de Rajoy. L'anàlisi interessada obvia la debacle del PSOE. A Euskadi veia a la televisió que María Dolores de Cospedal atribuïa els resultats al fet que el Tribunal Constitucional no va il·legalitzar Bildu, atribució que també feia Esperanza Aguirre, qui no està tan retirada com va donar a entendre quan va dimitir.

El PP i el PSOE en el seu moment van fer una llei de partits polítics pensada exclusivament per combatre Batasuna. Aquesta llei s'havia de complir per tal que els abertzales poguessin tenir presència a la vida política basca. Ara que la compleixen continuen cercant opcions per treure-se'ls de sobre i així eliminar un important percentatge de vots, i guanyar un bon grapat d'escons. Ja es va veure a les anteriors eleccions, amb el resultat de l'estrany govern PSOE+PP. Aquesta és la democràcia que el PP exhibeix i després vol donar lliçons a qui vol fer un referèndum per dir si Catalunya vol ser o no independent.

I tornen les propostes de boicot als productes catalans. No sé si ho entenen que amb aquestes accions només aconseguiran reaccions. O potser és lo que volen.

A Catalunya, un 17% de persones està en risc de pobresa. A Espanya un 21%. Va augmentant la misèria però, les retallades que l'accentuen no s'aturen i tot fa pensar que n'arribaran més. On és el límit?  El Financial Times es pregunta si Angel Merkel té en compte el límit d'humiliació a la qual pot sotmetre als països pobres, als països amb problemes, com Espanya.

Ah, si no n'hi havia prou traient la paga extra de Nadal als treballadors públics, com que el govern espanyol no ho va preveure, o no va voler fer-ho, malgrat no cobrar-la hauran de cotitzar la part que els toca, com si l'haguessin cobrat, amb la qual cosa el mes de desembre, no només no cobraran la paga extra si no que cobraran menys que el mes de novembre. Rodó, no?

Expectant. El dia 9 de novembre s'anuncia el naixement d'un nou mitjà a les Terres de l'Ebre, aguaita.cat, del qual ha començat la promoció a les xarxes socials.