dimarts, 16 d’octubre del 2012

Marxem? #independència ||*||

Els mitjans internacionals parlen de la independència i remarquen la necessitat que Catalunya pugui opinar sobre si vol ser independent o no. Aquest cop és el canal econòmic Bloomberg. Ahir era el Financial Times. I a France TV creuen que Catalunya serà independent abans que Escòcia o Flandes, ara que a les municipals belgues el partit independentista ha guanyat pes. Però, aquí el govern espanyol continua igual. De fet, els catalans hem d'aguantar cada dia atacs per pensar diferent, per pensar de forma pacífica. Ja ho diuen. Als bascos se'ls posava l'exemple de Catalunya com una forma de reivindicar pacífica. Ara ja no, de fet, escoltes les notícies i els líders del PP basc parlen de polítics catalans que segueixen la mateixa estratègia d'ETA. Un gran menyspreu a la gent que va sortir l'11 de setembre, un gran menyspreu per la democràcia.

A sobre tenim Canal 21 que, comentava ahir, va ser objecte de polèmica al Gran debate de Tele 5, amb un video descontextualitzat d'un programa per a crios on aquests, com es feia al famós "Juego de niños", parlen des del seu punt de vista un tema d'actualitat. I no sent prou això, els d'Intereconomia insistien, segons llegia ahir, a il·lustrar la situació de l'escola catalana amb aquest programa de televisió. Inadmissible. Em recorda quan Jiménez Losantos, al final del mandat d'Aznar, tenia Catalunya sempre a la boca per arengar les masses.

A València Rita Barberà diu que es tornarà a presentar a l'alcaldia i ha aprofitat per carregar contra la independència de Catalunya i, com és costum, a personalitzar les crítiques en Catalunya com conjunt. Segons ella Catalunya catalanitza la cultura valenciana i balear. No és estrany perquè aquesta dona que parla castellà no vol admetre que parlem la mateixa llengua, per no dir que els mateixos que volen que reconeguem l'existència d'Espanya des dels Reis Catòlics com a mínim, no volen reconèixer l'origen del Regne de València en la conquesta de Jaume I i la repoblació que es va fer amb gent catalana i aragonesa. Malauradament aquesta gent guanya amb majories absolutes, fent bons els seus arguments.

Destacable la carta d'un periodista al ministre Wert quant a allò d'espanyolitzar els alumnes catalans. Nascut a Catalunya, de pare andalús i mare murciana, casat amb una francesa, li explica la realitat de la seva família, de l'escola de les seves filles, del seu entorn. Una realitat que podríem explicar-li tants i tants de catalans però, que ni Wert ni molts altres no volen que es conegui, volen que fora de Catalunya es creguin una altra realitat, com passa amb els règims totalitaris que tan critiquen, que volen que la seva població cregui la realitat que el govern fabrica. Sobta però, que dins de Catalunya hi hagi qui, com Albert Rivera, i ho dic amb respecte, presenti una realitat catalana que no és la norma si no, en cas de ser certa, el seu cas particular. Sobta que cadenes com Tele 5 i el seu presentador, català, en el debat d dissabte utilitzessin un programa d'actualitat amb crios per pintar la seva realitat de l'escola catalana. Sobta i fa ràbia. Com no hem de voler marxar d'Espanya?

I mentrestant el govern espanyol està preparant-se per demanar el rescat. De fet Ignacio Escolar parla de "la calma abans del rescat", de tota l'actualitat que ens mareja i que serveix perquè Rajoy guanyi temps fins que passin les eleccions de Galícia. Després ja veurem quins eren els plans del govern.