diumenge, 7 d’octubre del 2012

#cosasquehanhecholoscatalanes #salut als EUA i #independència

Al Twitter hi ha una etiqueta avui, , a partir d'un article a El Mundo de l'escriptor Juancho Armas Marcelo, on insunua que Jesucrist el van matar els catalans. Ponç Pilat, governador de Tarraco, fou enviat a Judea i s'endugué amb ell la seva guàrdia -catalans-. És ridícul l'article però, a més, l'autor estableix que Catalunya és encara més antiga d'allò que diu la història. Molt hàbil no ha estat l'escriptor.

Paul Krugman escriu al New York Times sobre el candidat republicà a la Casa Blanca i com va mentir sobre la sanitat als EUA. Si arriba al govern l'impacte que tindrà sobre la població serà important, tornant les coses a com eren abans d'Obama. Uns 89 milions de persones als EUA quedarien desprotegides gràcies a les mesures que pensa implantar Romney, entre elles revocar la llei sobre el sistema públic de salut d'Obama. Per cert, enllaço l'article a El País i no a l'ARA, que l'ha publicat en català, perquè el publiquen a l'ARA Premium.

El govern espanyol vol que la Unió Europea parli contra la independència de Catalunya. Fins ara només hi ha opinions a Europa que desmenteixen que Catalunya quedi fora de la UE si s'independitza, fent referència a la legislació internacional. Els socialistes espanyols continuen posant les coses difícils als catalans carregant contínuament contra la independència. PP i PSOE, grans constructors de la independència de Catalunya.

Ah, avui hi ha el Barça-Madrid, molt criticat pel mosaic que es farà amb la bandera catalana. Aquells que no critiquen mai les banderes espanyoles al camp del Madrid, per no parlar d'altres símbols menys innocents, aquells que fan política amb els partits de la selecció espanyola, no veuen bé que avui hi hagi un ambient reivindicatiu al Camp Nou. Com deia Miki Moto, "veïns, des de 1714".