dimarts, 30 d’octubre del 2012

#Castanyada2012 a l'escola i videos polèmics #eleccions2012

Manualitat en família per a l'escola de Júlia #Castanyada2012Demà és la Castanyada. A l'escola de Júlia han demanat que els pares, voluntàriament, facin alguna manualitat amb els fills, utilitzant castanyes. I la resposta ha estat massiva. Formigues, cases, una aula de l'escola, un camp de futbol,..., tot fet amb castanyes. Tot un aparador de manualitats al vestíbul de l'escola que fa molt de goig. Un exemple que les persones continuem tenint esperit de col·laboració, malgrat els canvis de la societat actual i els maldecaps que hi ha.

L'anunci institucional per a les eleccions del 25 de novembre ha provocat la queixa dels partits catalans, sobretot perquè fa referència a la manifestació de la Diada, amb un noi que diu que ell hi va ser, entre les diferents persones que apareixen per convidar a votar, presents en diferents cites històriques (la manifestació de 1977, els jocs olímpics, immigració dels 60,...). D'alguna manera l'espot es pot veure com parcial, esbiaixat, només pensat per a qui participa de certs actes i no per a la resta, malgrat que el vot és un dret per a tothom. Fins i tot sembla un video pro CiU. Però, tampoc crec que n'hi hagi per a tant.

El PP ha fet dos videos per dir que els agrada Catalunya, els típics videos (1 i 2) en què apareixen persones del PP que expliquen que els agrada Catalunya, la seva relació amb el nostre país,... Esteban González Pons hi apareix per dir moltes coses, en valencià però, en cap moment no diu que ens uneix la llengua, només diu que ens uneix el fet de ser espanyols. La llengua, tabú per al PP valencià. No cal comentar-los gaire, millor veure'ls, perquè són els típics videos que després queden desqualificats per la realitat, pels fets del PP.

I acabo. Les pressions espanyoles haurien fet que la vice-presidenta de la Comissió Europea s'hagués desdit de les seves paraules en una anterior entrevista, que ja van intentar tergiversar-se, sobre la pertinença a la UE d'una Catalunya independent. En una carta enviada al secretari d'Estat per a afers exteriors hauria donat la raó al govern espanyol. Ara bé, el portaveu de la Comissió diu que ell no veu que la vice-presidenta, que la Comissió, digui això. Ambigüitat, prudència, deixar passar les coses,... El govern espanyol no posa les coses fàcils.

Help those suffering in the Horn of Africa