dijous, 18 d’octubre del 2012

#independència, pressions de Madrid, l'Espanya d'Aguirre i la barra lliure del benestar

L'autor de l'entrevista a la vicepresidenta de la Comissió Europea, de la qual es podia dir que Catalunya no quedaria fora de la UE si s'independitzava, d'acord amb la legislació existent, denuncia que les pressions del govern espanyol han fet que la Comissió hagi intentat fer creure que la vicepresidenta no va dir lo que va dir. Però, el periodista ha publicat l'àudio perquè tothom pugui treure'n conclusions.

Esperanza Aguirre -no s'havia retirat?- va i diu que els alumnes han de saber que Espanya és una nació amb 3000 anys d'història. I es queda tan ampla. Resulta que l'home prehistòric, els fenicis, els celtes, els ibers, els cartaginesos, els grecs, fins i tot els romans, ja tenien en ment la nació espanyola. Fins i tot 700 anys d'ocupació àrab no signifiquen res per a Aguirre. Vergonya intel·lectual. Per si fos poc, mapes més recents d'Espanya, com un que corre per la xarxa, del segle XIX, presenten una Espanya dividida en Espanya uniforme o purament constitucional (Castella, Andalusia, Galícia, Extremadura), Espanya incorporada o assimilada (Aragó, Catalunya, País Valencià), Espanya foral (País Basc i Navarra), Illes Canàries i Espanya colonial (Antilles i Filipines).

Diuen els mitjans que Duran s'ha tornat sobiranista. L'hem sentit cridar "Visca Catalunya lliure" però, és el crit de Carrasco i Formiguera, fundador d'UDC, pura simbologia. Llegia avui que no li sembla bé que al Polònia d'aquesta nit el parodiïn com si s'hagués tornat independentista, ell diu que sempre ha estat confederalista. Vaja, que ell i en Pere Navarro en aquest tema són ben afins. Amb Duran ja passen aquestes coses. Avui discurs unionista amb Madrid, demà discurs amenaçant de fractura, l'altre es torna sobiranista,... i tornem a començar.

El germà del ministre Montoro, sociòleg "de capçalera" de FAES, opina que els serveis essencials de l'estat del benestar, salud, sanitat i pensions, no es poden mantenir perquè cal assumir-ne el cost i s'han de fer canvis per fer-ho possible. Aquesta seria una lectura moderada de la notícia. Ara bé, l'home va i diu que s'ha d'acabar la "barra lliure" per dir que tal com estan les coses no es poden mantenir els serveis. El problema no és només el contingut, que s'hauria de contrastar amb dades en sentit contrari, si no la ideologia que els drets adquirits són un abús i cal acabar amb aquest abús. La cantarella de sempre. Quants diners rep la FAES de l'estat? Podria renunciar-hi i deixar de gaudir de la seva particular barra lliure?

Alícia Sánchez Camacho continua el seu viatge per terres catalanes per escampar la por per la independència. Sembla com si ho veiessin negre, no? O millor, necessiten soroll per a les eleccions gallegues i basques. El fet és que cada dia hi ha una sentència rotunda sobre el futur de la Catalunya independent. Que si Catalunya quedarà fora de la UE, que si els títols universitaris no valdran -LOL-, que si no es podran pagar les pensions -davant de la gent gran-, que perillen les ajudes a la ramaderia , que no es podrà fer el corredor de la Mediterrània -al qual el PP li dóna un suport obligat,... Cada dia una ocurrència. Després diuen que volen que la gent respecti qui se sent tant espanyol com català. Un respecte que per la meva part hi és però, que també s'ha de garantir per a qui se senti només català, per qui vulgui la independència. Però, això és pecat.