dilluns, 8 d’octubre del 2012

Ei, segons #Gallardón sense #Catalunya Espanya sortiria de l'euro #independència

Sorpresa. Llegeixo que Gallardón canvia de discurs al PP. Ara ja no és el FUD (Fear, uncertainty and doubt) sobre el futur d'una Catalunya independent, que fins ara la situaven fora de la UE, fora de l'euro, empobrida. Ara el ministre de Justícia se suma als polítics espanyols que no obren donant exemple a la societat de l'art del possible. Gallardón diu que si Catalunya s'independitza Espanya haurà de sortir de l'euro. Ara bé, en el seu discurs també ha dit una cosa que des de fora comparteixo. CDC fa un discurs que no era el seu fins ara, i UDC no aixeca gens la veu contra la independència, opció que el seu líder, Duran, no veu amb bons ulls.

Campanya electoral a Galícia. Llegeixo que el president de la Xunta va concedir contractes d'1,2 milions d'euros a una empresa de la qual la seva germana és l'apoderada, i la majoria just abans de convocar-se les eleccions. Legal, a priori jo no dubte que ho sigui. Ara bé, ètic ja ho dubto més. De fet, quan ho fan altres el PP no dubta a denunciar-ho públicament. Cinisme.

La plantilla d'El País fa front a un expedient de regulació, ara que l'empres té, per primer cop en 35 anys, pèrdues. Volen que Juan Luis Cebrián, el president de Prisa, renunciï a part del seu sou de 13 milions d'euros, després de la nefasta gestió dels darrers anys. Un exemple que ocorre també en política. Sovint qui decideix que la gent no tingui feina, que cobri menys, que pagui més, és gent que té la feina assegurada, que cobra moltíssim -si no té a més la clau de la caixa-, i allò que paga li fa pessigolles.

Help those suffering in the Horn of Africa