divendres, 19 d’octubre del 2012

#Rescat #Europa i #independència

Avui ens hem assabentat de la mort de mossèn Josep, el mossèn dels Hermanos, el col·legi on vaig anar  i que va deixar d'existir per donar pas a l'hospital de la Fundació Pere Mata. Qui vam anar als Hermanos el podem recordar tocant el xiulet, que a l'Ebre també es diu "pito" per avisar que calia entrar a les aules. El tocava molt fort. Amb els anys es va substituir el "pito" per un timbre, bastant sorollós, que també posava en marxa mossèn. Amb el seu vestit negre de capellà, l'únic a l'escola, era el nexe d'unió del col·legi dels germans del Sagrat Cor i els temps d'aleshores. Jo el recordo com una persona simpàtica, bona persona, i el recordo a les classes de religió contant-nos passatges de la bíblia com historietes, cosa que feia d'aquella una classe que venia molt de gust. Encara avui, quan sento parlar de Sodoma i Gomorra recordo el dia en què ens va explicar aquest passatge de l'Antic Testament.

Descansi en pau.

Avui també he pogut conversar una estona amb l'alcalde de la meva ciutat de forma distesa, cosa que agraeixo molt, perquè malgrat la distància ideològica -que segur que posant les coses obre la taula molts cops no és tanta, parlant en termes generals-, es poden intercanviar impressions lluny de la imatge de la política en general com un joc de retrets entre uns i altres.

Mentre Rajoy ha anat a Europa per veure com Angela Merkel aconseguia que la unió bancària fins el 2014 res de res, fent que el rescat dels bancs espanyols carregui més encara el deute públic, llegeixo que Islàndia, que va emprendre altres mesures davant la crisi, ha reduït l'atur de forma important i té una perspectiva de creixement positiva. Igualet que Espanya, oi?

A la mateixa cimera europea el primer ministre belga ha expressat la seva preocupació per l'augment de l'independentisme a Europa. No expressen la preocupació per com de malament estan gestionant-se les coses si no per l'independentisme. No serà pas perquè el primer ministre és unionista i no partidari de la separació entre flamencs i valons? Rajoy també s'ha expressat sobre la independència dient que ell pensa que és millor la tendència mundial, de mantenir-se units i no separats, perquè això garanteix benestar i bla, bla, bla. On és el benestar de la unitat d'Espanya? Són les conviccions de Rajoy, que ell voldria que fossin veritats absolutes.

Al País Valencià el govern retallarà 3000 treballadors  de les empreses públiques existents. El país del totxo s'estreny el cinturó de debò però, és clar, no es pot acceptar la culpa de la cultura del totxo o s'estarien tirant pedres a la pròpia teulada.

I  Rajoy continua sense demanar el rescat. Potser ho faci dilluns, un cop passades les eleccions gallegues. Ara toca carregar contra Catalunya i fer pensar que no cal cap rescat. Després ja veurem.