dissabte, 6 d’octubre del 2012

#BBC sobre la #independència, llei de costes i baixes laborals al 50% #retallades

La BBC publica un video relacionat amb la independència de Catalunya. Repassa el perfil econòmic de Catalunya, el sentir de la gent, compara Catalunya com una Alemanya dins d'Espanya, fa referència a les amenaces militars, a l'estrenyiment al qual Madrid sotmet el país. Com es pregunta el reportatge dirà Catalunya "adiós" a Espanya? Hi entrevisten l'Oriol Pujol, qui parla en anglès, igual que va fer Mas fa uns dies. No simpatitzo amb CiU però, és un punt a favor de qui ens governa dominar l'anglès, no com Montilla, Rajoy, Zapatero,..., qui sense saber-lo tampoc no han fet l'esforç de parlar-lo i donar una imatge diferent a l'estranger.

S'aprova la nova llei de costes. El ministre del PHN aprova una llei que evita tombar edificis que siguin a menys de 100 metres de la costa. Si ja es veia venir. I si poguessin la desprotegirien tota però, com que el totxo no té raó de ser ara, no els cal ser tan bèsties.

Per cert, l'altre dia em vaig deixar de comentar una notícia que recordava la nova situació de baixa per malaltia per als treballadors públics. Cobraran el 50% del sou els 3 primers dies de baixa, el 25% entre el quart i el vintè dia, i el 100% a partir d'aquest. És una injustícia -i a mi no m'afecta- però, és que a més no distingeix entre tipus de treballadors públics. Personal docent i sanitari es veu afectat per aquesta mesura i és el personal més exposat a contreure malalties comuns a causa del contacte amb persones que poden tenir una malaltia contagiosa. Vacunar-se contra la grip no els evitarà contagiar-se de refredats o de les passeres de "virus de la panxa". Penso que en casos així els sindicats haurien de lluitar perquè aquestes situacions fossin reconegudes com accidents laborals, única forma que la baixa sigui del 100%.