divendres, 12 d’octubre del 2012

#12O #Pilar2012 #crisi #independència #Facebook #vida2.0

Saragossa: el PilarObro Facebook i veig la realitat del dia de tantes i tantes persones que tinc com amistats, o com coneguts. Hi ha qui és de vacances, de viatge de noces, els de Vilaweb amb l'actualitat del dia. La Unió Europea premi Nobel de la pau.

Com cada dia, Guillermo i Richi, dos xiquets malalts ens expliquen com és la seva vida. En Guillermo és un xiquet de 2 anys que va nèixer amb una lesió al cerebel i a l'escorça del cervell que li provoca un retard psico-motor i problemes de visió i d'oïda. Els seus pares estan fent grans esforços per aconseguir que el seu fill tiri endavant i s'han traslladat de residència per seguir un tractament privat que la sanitat pública no cobreix. En Richi és un xiquet de 6 anys que a ser diagnosticat d'un tumor maligne al cervell l'any 2011 i que, com que a Espanya no li podien extreure, van haver de marxar ell i la seva família a Boston perquè li extirpessin i seguir un tractament que encara dura i que és molt agressiu. En el seu diari explica el dia a dia de la malaltia, de la dels xiquets amb qui coincideix, i les seves ganes de viure.

Veig una imatge que denuncia que l'alcalde de Lleida no posa diners per al centre dia de la gent gran a Cappont, mentre que en posa 480.000€ per al museu de la Setmana Santa. Molt progre, com resa la imatge.


Artur Mas ja ha dit que la pregunta al referèndum que es vol fer serà "Desitgeu que Catalunya esdevingui un nou estat de la UE?".

Els de Privalia, com cada dia, escriuen alguna cosa, per allò de l'estratègia 2.0, per fer i mantenir clients.

L'amic Pere destaca que Espanya és el país d'Europa amb més diferències entre rics i pobres. Malauradament en el temps que som la gent parla d'altres coses, o d'una altra cosa només. Independència. No és que no en parli però, vist el resultat del sondeig d'intenció de vot del CEO, sembla que a Catalunya a la gent ja li vagi bé la política de CiU d'aquests anys. Només es critica el PP, perquè és fàcil carregar contra Espanya per tot allò que ens passa. És fàcil i beneficia el govern català.

Els del diari ARA fent publicitat de la seva col·lecció d'obres dels poetes catalans del segle XX, editada per Edicions 62. Edicions 62, del grup Planeta, aquell que ha de marxar de Catalunya si es fa independent.

Avui 12 d'octubre, també el Facebook ens diu a través de Vilaweb que cada dia hi ha més empreses i institucions que treballen en lloc de fer festa.

Veig la imatge de l'estelada feta amb espelmes ahir a Vic, una gran estelada a l'emblemàtica plaça major  de la capital d'Osona. Ara em veu al cap ahir un tall de ràdio en què un tertulià s'entestava a dir Vich, com en els vells temps.

Els de Yo fui a EGB cada dia omplen Facebook de records de la generació que va anar a l'escola a finals dels 70 i principis dels 80. Avui em trobo amb una imatge d'un plinton. Recordo les classes de gimnàstica, en què veies allò i pensaves que era impossible saltar-ho.

Maestrazgo Mágico arriba al meu Facebook cada dia amb imatges del sud d'Aragó, terra germana i terra que porto a la sang. Les seves aportacions les segueixo amb carinyo. I avui sobretot, dia del Pilar, patrona d'Aragó, dia de festa per als manyos i per als seus descendents. Perquè es pot ser independentista però, no per això s'han de perdre les arrels.