divendres, 5 d’octubre del 2012

Bisbes, un altre #PSC i les decisions de #Chacón #eleccions2012

Els bisbes catalans contradiuen la Conferència Episcopal Espanyola. Sempre veiem els bisbes bascos i catalans amb postures molt més conciliadores que les de Rouco Varela i la seva cúpula. Llegeixo això i recordo les declaracions d'ahir dels bisbes espanyols. I recordo que no han fet cap gran declaració sobre les persones que cada dia tenen més problemes per menjar, per viure amb dignitat, pels crios que no poden alimentar-se com cal, pel sistema sanitari que exclou els immigrants sense papers,... Molta moral però, només quan convé.

Escoltava a la ràdio que Ernest Maragall parlava d'un nou partit que aglutinés el socialisme que volia tenir dret a decidir però, que segurament no seria possible tirar-lo endavant fins després de les eleccions. L'exalcalde de Banyoles ha dit que el manifest de diversos socialistes l'altre dia sobre el dret d'autodeterminació va ser filtrat per dinamitar l'aparició d'aquest partit. I diu que potser sí que podria tirar endavant aquesta nova opció política. No és que els vulgui votar però, seria molt interessant veure una alternativa al PSC. Al cap i a la fi, si tan segur està Pere Navarro i companyia de la seva postura, es demostraria a les urnes el suport dels electors, no?

I com que el PSC no vol enfonsar-se, només cal que els seus polítics parlin com ha fet Carme Chacón. Ha evolucionat pel socialisme, des del català a l'espanyol. Molt catalana a Catalunya, molt espanyola a Espanya. El seu discurs electoral sempre ha estat de receptari de partit. Que vénen les dretes! Però, poca cosa més, sobretot quan la política del govern on participes deixa en evidència tot allò que dius.

Però, com deia, Carme Chacón avui ha contribuït a la campanya electoral del PSC. Resulta que ella no pot decidir ara si vol ser catalana o espanyola. És més, no pot decidir pel seu fill de 4 anys si ha de ser català o espanyol. Resulta que hi ha pares que decideixen pels seus fills fins que són, bàsicament, majors d'edat, si són catòlics, si van a l'escola pública, si són bilingües, ... Però, sembla que algunes decisions s'han d'ajornar, quan sap perfectament l'ex-ministra que si es vol, de solucions transitòries en cas d'independència en poden haver. Demagògia al poder. Bé, a l'oposició, millor dit.


Help those suffering in the Horn of Africa