dissabte, 20 d’octubre del 2012

#independència Escòcia #retallades i els avions de Rajoy

El problema de CiU amb la independència és el missatge poc clar que ens arriba depenent de qui ens parla. Em refereixo bàsicament a Duran. La coalició, personalitzada en el president Mas, utilitza la terminologia d'Estat propi i no independència, tot i que es pot donar per bo que s'aposta per un camí de no retorn per esdevenir un país independent d'Espanya. Ara bé, llegeixo les paraules de Duran i veig una dosi alta d'ambigüitat, parlant sobre un nou model de relació amb Espanya que s'ha de definir, que no se sap quin ha de ser -ostres, a hores d'ara això s'hauria de poder explicar fins i tot- i obre la porta a refer ponts amb Espanya, sempre i quan des de Madrid es demani perdó. Duran, el confederalista, no vol l'Estat propi i el seu discurs fa poc consistent el discurs global de CiU.

Gallardón s'ha referit a la independència de Catalunya i ha posat com exemple Escòcia per dir que les coses s'han de fer com allí, convocant un referèndum permès pel Parlament de Londres. El problema és que Gallardón no ha dit que el govern anglès ha tingut una generositat que no té el govern espanyol, i per això, quan tanques totes les portes i no deixes que la població s'expressi, aquesta ha de cercar alternatives. Por a la democràcia, encara que diguin que no.

Llegeixo que la Generalitat ha reduït un 10% les ajudes a les llars d'infants privades, mentre que a les públiques ho ha fet un 51%. Ahir en una altra notícia les xifres eren 10% i 30%. S'ha d'explicar molt bé aquesta diferència. Si realment no es vol donar el servei públic de llar d'infants s'ha de parlar clar però, si es dóna, cal ser coherents i donar-li el suport econòmic que necessita. Malauradament no totes les famílies poden prescindir de dur els seus fills a la llar d'infants, i el sobrecost que s'aplica amb les retallades és important.

I com veiem molts cops, el PP fa coses que quan les feia el PSOE posava el crit al cel. Resulta que Rajoy va acudir a la campanya electoral gallega amb un avió oficial, quan fins i tot fa poc campanya se li havia retret als socialistes que Zapatero hagués fet el mateix per anar a mítings. Si ho fa el PP és que s'havia de fer, i "punto".