dimecres, 31 d’octubre del 2012

#Castanyada2012 #Montilla el demòcrata, #Duran cagadubtes i lliçó britànica #independència

TardorDia de la Castanyada. Castanyes a dojo. Montilla avui, malgrat puntualitzar, ha comparat els referèndums [per la independència] amb les dictadures, dient que als dictadors els agrada molt fer referèndums. Molt demòcrata aquest punt de vista. Els referèndums són la forma més directa de preguntar a la població sobre un tema concret però, s'han de demonitzar i, com menys se'n facin millor. Ni per modificar la Constitució no se'n va convocar cap l'any passat. Legal però, amb un esperit molt poc democràtic.

De seguida que he llegit això de Montilla he pensat com de fàcil es pot extrapolar aquest raonament a les eleccions, pensant en l'accés democràtic de Hitler al govern alemany. Montilla es desacredita sol i queda desacreditat si cerquem analogies. Després els del PSC es queixen que se'ls critica i se'ls vol eliminar del mapa polític català...

Per cert, Rosa Díez també feia comparacions amb Hitler fa poc quan comparava els nazis amb Bildu arran de les eleccions basques. Una mala manera de perdre, una forma de no reconèixer que un partit que compleix la llei de partits sigui votat per la població.

I a la Casa Gran del Catalanisme Duran continua exhibint la discrepància amb l'independentisme, sabedor que els resultats de CiU seran bons. Potser per això comença a destapar-se i a  fer declaracions que aclareixen més el paper de CiU en relació a la independència. Si l'altre dia jugava amb els significats d'estat propi, ara resulta que avisa els militants que una Catalunya independent dins de la UE és poc probable que pugui existir. Una forma de preparar el camí cap a la renúncia al camí independentista que se suposava que havia fet seu el govern català després de l'11S?

A Escòcia un informe del Parlament britànic defensa que una Escòcia independent continuaria dins de la Unió Europea. I això ho diu un informe del Parlament britànic, no de l'escocès. No m'imagino això sortint del Congrés dels Diputats. A Espanya per a les coses que no els agraden es fabriquen arguments a mida, o s'obvien els arguments que no els convenen. Només cal seguir l'actualitat des de la Diada.

El govern espanyol privatitzarà AENA sense dividir-la en trossos més menuts, de manera que tindrà el monopoli i el poder de decisió -centralista- sobre la gestió dels aeroports de l'Estat. Després el govern espanyol va de liberal i diu que vol fomentar la competència. Quan convé.

Per cert, he llegit que la Junta Electoral Central ha ordenat la retirada de l'anunci institucional per a les eleccions del 25N. Felicitats. Servirà d'alguna cosa?


Help those suffering in the Horn of Africa