dimarts, 26 de juliol del 2011

#stopdeshaucios #Desonament forçós i indignant, #crisi a #salut

Ahir es va produir un de tants desnonaments dels quals ens estem acostumant a sentir parlar cada dia. I no sempre són per manca de pagar. Ahir a Barcelona va haver un desnonament d'una família amb fills menors d'edat, que pagaven el seu lloguer cada mes des de feia 26 anys, perquè l'amo volia augmentar de forma considerable el preu del lloguer. El desnonament va ser accidentat per la concentració de gent intentant impedir-lo, cosa que en altres llocs s'ha aconseguit. Emparats per la legalitat alguns no tenen miraments en posar al carrer famílies, emparats per la legalitat alguns no tenen vergonya d'intentar aprofitar el moment per guanyar més diners perjudicant altres.

Aquest estiu, escoltava aquest matí a la ràdio, es tancaran 40 centres d'Atenció Primària (CAP) a Catalunya i que, amb les mesures de reducció d'activitat a les nits i caps de setmana, es veuran afectats 97 centres, un 25% del total. La por és que els tancaments, suposadament a causa de la baixada d'activitat a l'estiu, s'aprofitin per tancar els centres a partir de setembre. El temps dirà. Ara bé, les xifres són prou significatives. Si això no és afectar la qualitat assistencial que ens expliquin què és.

A Amposta ahir va haver ple de l'Ajuntament. Es va aprovar per primer cop el programa de Festes Majors per unanimitat. Sembla que el fet que el ball sigui gratuït ha estat un element amb molt de pes per aconseguir-ho. Ho celebro. Podem discrepar però, les bones propostes s'han de reconèixer i després ja s'avaluarà si han anat bé o no. Malauradament també hem sabut que la ITV encara s'haurà d'anar a passar a Campredó una temporada perquè un recurs té aturada la seva implantació a Amposta. La ITV, que fa molt de temps que l'hauríem de tenir a Amposta -o en algun lloc del Montsià, com a mínim-, ara que la tenim tocar, es quedarà a les portes? Esperem que els tràmits, els processos legals que hi hagi en marxa, siguin àgils i desencallin el tema aviat.

La situació a la Banya d'Àfrica continua sent molt greu. Les Nacions Unides sembla que estan a punt d'iniciar la campanya de repartiment d'aliments. Com se les critica, les Nacions Unides actuen tard. A la zona porten massa anys patint fam i guerres, i no és admissible que s'actuï amb celeritat de forma selectiva, segons quina és la zona geogràfica conflictiva.

Acabo amb una referència a un aspecte de la Ciutat Digital d'Amposta que sempre he cregut que hauria estat bo implantar-ho. A Tortosa -si s'ha de comparar amb el veí es compara- es va implantar fa uns anys un sistema d'incidències a la via pública mitjançant el qual qualsevol persona entra el web d'aquest sistema i pot comunicar qualsevol incidència -una vorera trencada, un fanal que no funciona, brossa deixada en mal lloc,...-, el lloc on s'ha detectat -amb la possibilitat de fer-ho sobre un mapa-, i rebre informació sobre l'estat de la mateixa per correu electrònic. A Amposta això seria també molt útil d'implantar però, mai no s'ha fet el pas. Avui hem trobo amb una notícia sobre un servei anomenat Repara Ciutat, el qual permet comunicar incidències a la via pública de diferents ciutats, des de l'ordinador o des d'un dispositiu mòbil (Android, iPhone, BlackBerry, WindowsPhone), enviant opcionalment imatges relacionades amb la incidència. El servei s'ofereix a les administracions públiques i, segons s'explica, si aquestes ja tenen eines d'aquest estil, s'integra amb aquestes per contribuir a la gestió de les incidències. En el cas d'Amposta, l'Ajuntament no és client del servei però, segons expliquen quan crees una incidència, intentaran posar-s'hi en contacte per informar-ne.

Creative Commons License + GNU FDL