dilluns, 25 de juliol del 2011

La fam a l'Àfrica #CuernoDeAfrica

Llegeixo que el Banc Mundial contribuirà amb 350 milions d'euros per ajudar la regió de la "Banya d'Àfrica" (Somàlia i països veïns) davant de la sequera que s'hi viu. Un territori que no té prou amb les condicions climàtiques si no que no se salva d'anys i anys de guerres civils i de guerrilles assassines. El Banc Mundial avisa els països de la zona que es preparin per a futures sequeres a causa del canvi climàtic. Penso que en comptes d'això, els països occidentals, tan habituats en intervenir contra malvats dictadors en zones de petroli, podrien contribuir amb molta més força a ajudar territoris com els d'Àfrica, amb serioses necessitats, amb vides que s'apaguen cada dia, simplement per ser pobres i no tenir recursos per viure. També penso que els mitjans de comunicació, que destinen hores i hores a parlar de temes que, sent importants, potser no ho són tant, haurien de contribuir més a difondre la necessitat, a pressionar els governs i, si cal, fomentar la col·laboració ciutadana. Diverses ONGs demanen col·laboració com Unicef, Save the Children o Intermón.

Llegia amb tristor que els talibans, per venjar-se d'un policia que no els volia donar un cotxe oficial, han matat penjant-lo, el seu fill de 8 anys. Quina classe de persona pot fer això?

Canviant de tema, Duran diu que l'electorat -de CiU, entenc- entendria que pactés amb el PP per fer president Mariano Rajoy si a canvi s'acceptés el concert econòmic. Renega de l'actual sistema de finançament dins del marc estatutari perquè no el van pactar ells però, oblida com es va arribar a l'Estatut actual, molt diferent del que va sortir del Parlament. De fet, CiU mai no s'ha mostrat durant aquests anys, rotundament a favor del concert econòmic. Per què? Segur que hi ha una explicació que permeti desviar l'atenció cap al tripartit o cap a Zapatero. Duran ja fa temps que el postulen -no sé si ell ho fa- per ministre. I potser amb Rajoy de president l'hi veurem. Potser per això tenim aquests missatges sobre un futur i hipotètic pacte. Globus sonda, avís per a navegants?

Acabo amb un article, via Menéame, que parla dels canals de sindicació (RSS, Atom) i la seva utilitat, malgrat que semblin coses passades de moda.


Creative Commons License + GNU FDL