diumenge, 3 de juliol del 2011

#Bous a les Terres de l'Ebre, el cas #SGAE i temes de #crisi

Avui TV3 a 30 minuts emet el reportatge "Els altres bous" sobre els bous a les Terres de l'Ebre, amb una comparació respecte els bous de plaça, abolits a Catalunya a partir del 2012. És el mateix reportatge de sempre, els arguments de sempre però, no per això menys importants. Un veterinari que ha sortit ha remarcat que, científicament el bou pateix i que queda establir si moralment acceptem el patiment o no. I és un veterinari que surt examinant bous al reportatge. També ha sortit la gent que no pot posicionar-se contra els bous, per por de replesàlies de qualsevol tipus. Els bous a les Terres de l'Ebre tenen un punt d'irracionalitat que no es pot combatre amb arguments i, s'estigui o no a favor, és trist per respecte a la llibertat d'expressió de les persones.

L'actualitat del dia ha estat un cop més la detenció de la cúpula de la SGAE, posada en llibertat amb càrrecs.

Via Menéame llegeixo un article sobre la sortida a borsa de Bankia. L'article alerta sobre el risc de la inversió, sobre els 10 milions d'euros en sous que es repartiran els directius de l'entitat, i la incongruència amb el que ells mateixos reclamen, associar salaris amb productivitat.

Ahir també a Menéame vaig trobar un manifest de quatre economistes, anomenat "Manifiesto de economistas aterrados", amb 10 punts sobre afirmacions que es fan relacionades amb la crisi i arguments que les refuten. Així, es refuten afirmacions com els mercats financers són eficients, que els mercats financers afavoreixen el creixement econòmic, etc.