dijous, 14 de juliol del 2011

Funcionaris, 5% menys i ara a treballar més per menys #crisi

El conseller Mas-Colell ha dit que els funcionaris s'han de fer a la idea que hauran de treballar per menys, o que hauran de treballar més cobrant el mateix. No se sap encara si proposa retallar més els sous o si proposa augmentar les hores de treball. Segons el conseller, es tracta d'augmentar la productivitat del funcionariat. Però, com es mesura aquesta productivitat? Podria ser transparent el govern i explicar-se? Perquè en una fàbrica se sap mesurar la productivitat però, a l'administració pública, com ara la salut o l'educació, com es pot ser més productiu. Han de fer més operacions al dia els metges? Perdoneu, impossible perquè es tanquen quiròfans. Han de fer més hores de classe els professors? I mentrestant, la benestant classe política dirigent del país no s'aplicarà la norma i no patirà pels seus ingressos. És clar, com que els vam votar tenen carta blanca per entendre's i decidir els seus sous. I encara no entenen com pot existir el moviment dels "indignats".

I no us ho perdeu, el portaveu del govern, Francesc Homs, treu un tema super-important per desviar l'atenció. Ens hem de posar el CAT a la matrícula per tapar l'E. De pandereta.

En el context de crisi l'agència Moody's amenaça de rebaixar la qualificació del deute dels EUA per la manca d'acord sobre el límit d'endeutament del país. Just ara que les agències de qualificació són tan criticades això, o bé és una amenaça real o simplement és un rentat de cara perquè no es digui que els seus avisos només afecten Europa. Justament avui llegia un article sobre Moody's i Standard & Poor's sobre com de ser agències per informar els inversors sobre el risc de determinades inversions, van passar a ser també agències al servei dels que posaven inversions al mercat. Jutge i part a la vegada.

A Itàlia, les amenaces sobre la qualificació del deute ja donen els primers i negatius fruits. Privatitzacions a dojo, copagament sanitari, congelació de pensions, etc. I això que governa la dreta, que segons el PP tot ho fa bé.

Creative Commons License + GNU FDL