dimarts, 5 de juliol del 2011

Adéu al #cànon, el cas #SGAE i la #crisi

El govern espanyol sembla que podria haver decidit ja suprimir el cànon per còpia privada i tenir una alternativa per compensar els autors per les còpies de les seves obres. Marxa enrere del govern després de defensar durant tant de temps aquesta quota preventiva per una còpia que no sempre es fa. La ministra hauria de dimitir. Com diu la notícia, podria ser una forma de compensar el rebuig causat per la Llei Sinde. Una llei aquesta que, en canvi, continuarà vigent.

Parlant de propietat intel·lectual, el cas de les detencions a l'SGAE continua i es diu que el seu president, Teddy Bautista, podria dimitir després dels càrrecs que se li imputen. Seria per riure o per plorar que després de parlar tant de pirateria i de robatori de la propietat intel·lectual, acabés sent condemnat el president de l'entitat. Quin descrèdit...

A Grècia el moviment del 15m grec avisa els futurs inversors en la venda a preu tirat del sòl públic del país, per complir amb els requeriments europeus per al rescat, que no permetran aquestes maniobres especulatives. Via Menéame es pot llegir aquest avís a la Troika, bancs i inversors estrangers sobre la futura venda de sòl públic grec. I és que Grècia és l'exemple del sotmetiment d'un país en una Europa que d'unida en té poc, a les regles del mercat d'inversions. I no se sap si Espanya no passarà per una situació semblant, com per ignorar-ho.

Creative Commons License + GNU FDL