dilluns, 18 de juliol del 2011

75 anys de la #GuerraCivil, la #moscanegra a l'Ebre, canvis a les Festes d'#Amposta i la #crisi de cada dia

Avui fa 75 anys que va començar el darrer episodi bèl·lic que ha afectat Espanya, la Guerra Civil que va acabar el 1939 amb la victòria dels revoltats i que va comportar quasi 40 anys de dictadura.

La mosca negra ja la trobem a la majoria de municipis de l'Ebre. L'altre dia a la processó del Grau d'Amposta anava tocant i notant les mosquetes. De moment no he tingut cap reacció important a les picades però, hi ha qui les pateix de forma considerable.

Bona notícia per a Amposta. El ball de Festes Majors se celebrarà a l'aparcament on abans hi havia les piscines, i serà gratuït. Per fi el govern, encara que sigui amb l'excusa de la crisi, fa un gir per fer unes festes una mica més populars. Em pregunto si si el sopar pseudo-popular dels altres anys es pensa fer popular per fi.

I la crisi, com cada dia, ens porta notícies. L'agència Fitch no veu bé que el govern millori les condicions dels hipotecats si se'ls ha d'embargar per no pagar. Com si fos una gran millora, com si qui ha deixat els diners no tingués cap responsabilitat per concedir hipoteques amb risc d'impagament. Via Menéame llegeixo un article al Blog Salmón carregant, com tants altres contra els Credit Default Swaps (CDS) i demanant mesures contra aquest instrument financer. A veure si algú ho acaba escoltant.


Creative Commons License + GNU FDL