dimecres, 27 de juliol del 2011

#crisi Expedients de regulació amb beneficis, i la #Trinca d'actualitat

Llegia via Menéame amb estupefacció com la multinacional ABB ha vist aprovat un expedient de regulació (ERO) que afecta 132 treballadors de plantes espanyoles. El titular de Menéame destaca que és un ERO en una empresa que ha tingut beneficis els darrers 15 anys. Una part dels treballadors seran prejubilats, una opció que els experts assenyalen que castiga les arques de la Seguretat Social. Serà legal però, vergonyós també.

Recordant els vells temps, que no han acabat de deixar-nos mai, ahir llegia que agricultors francesos assaltaven un camió espanyol a la Jonquera. I és que la frontera amb França, per molta Unió Europea que tinguem, mai no ha deixat de ser un punt conflictiu en èpoques de vaques flaques. I es autoritats franceses no són gaire contundents per reprimir aquestes accions violentes.

Acabo amb un comentari sobre una diputada ampostina de CiU al Parlament. A Nació Digital publicaven una foto seva fent una becaina en un sofà de la cambra catalana. Segons el periodista de l'article diu que dormia mentre el conseller Lluís Recoder estavan responent una interpel·lació d'Iniciativa. He tingut un debat sobre el tema al Facebook. Perquè em sembla que si la foto no es contextualitza correctament permet interpretacions múltiples i en molts casos sectàries. Perquè per molt que es negui, segur que si aquesta foto fos d'algun polític amic i del propi color polític, no es faria cap crítica punyent de la mateixa. N'estic segur. De fet, la diputada podia estar indisposada, acumular hores de son i intentar descansar cinc minuts per continuar amb la sessió al Parlament,... mil coses. I treta de context la imatge permet interpretacions i comentaris cruels. No sóc votant de CiU però, em sembla que cal ser comprensius i no atacar cruelment les persones. De fet, el mitjà que ha publicat la foto, com anècdota potser però, com notícia poca cosa ha tret.

Algun dia m'agradaria veure crítiques igual de punyents quan tants i tants polítics i de tants colors, s'abstenten del Parlament, del Congrés dels Diputats o del Senat. Uns cops és perquè tenen una comissió on assistir -mala planificació de qui les convoca-, altres perquè no els interessa allò de què es parla. Les imatges amb l'hemicicle ple de butaques buides es repeteix molts cops i no veig gaires notícies denunciant-ho.



Creative Commons License + GNU FDL