divendres, 22 de juliol del 2011

#crisi Reforma de la despesa farmacèutica, #Otegi absolt i camps de golf en fallida

Avui a la reunió del Consell Interterritorial de Salut s'ha aprovat que els metges de la sanitat pública prescriguin medicaments per principi actiu, mesura que juntament amb una baixada dels preus de referència ha de fer estalviar uns 2000 milions d'euros. La patronal farmacèutica Farmaindustria no ho veu admissible i diu que posarà en risc els pacients. A Andalusia, en canvi, és una mesura que ja tenen adoptada en el 90% dels casos i que els ha suposat un estalvi d'uns 1000 milions d'euros en 10 anys. El president Artur Mas ha sortit en defensa de la indústria farmacèutica -havent estat a la reunió del Consell el conseller de Salut català-, com si una mesura com aquesta la perjudiqués. Els medicaments genèrics són medicaments que han tingut ja el seu període de protecció de la inversió amb la corresponent patent i, un cop acabat el període, és lògic que l'Administració, com en qualsevol altre aspecte relacionat amb l'economia pública, cerqui la millor oferta pel mateix producte. I Artur Mas hauria de defensar més això, la cosa pública, que no pas els interessos d'una indústria determinada.

Sorpresa a l'Audiència Nacional -o no-, amb l'absolució d'Arnaldo Otegi en el judici per enaltiment del terrorisme. Penso que Otegi no hauria d'haver estat apartat mai de la vida política però, tampoc sóc qui per dir si hi havia motius o no. Ara cal veure les reaccions, sobretot de determinada premsa.

Llegia avui també que varis camps de golf catalans, a més de camps de golf valencians i murcians, estan en situació de fallida. El negoci del golf acompanyat del totxo ha petat amb la bombolla i ara han quedat amb el cul a l'aire els que prometien inversions tan profitoses. Coincideix la notícia amb una altra que diu que la urbanització de la Palma a l'Aldea, enfront d'Amposta a l'altra banda de l'Ebre, podria continuar-se aquest any. Unes obres que també prometien molt i que s'han quedat aturades de forma indefinida, el malecó del canal tancat i una imatge desoladora com tantes altres zones a meitat construir de la nostra geografia.

Acabo. El Delta Sound Festival al final no se celebrarà aquest 2011. Sembla que la manca de temps per tenir els papers a punt ha fet impossible que s'acabi celebrant. A més, com diu la notícia els veïns de la zona tampoc estaven gaire contents amb aquest festival. Penso que s'hauria de cercar un altre lloc per fer festivals com aquest al territori. No té sentit fer un festival en ple Parc Natural, en una zona on no et deixen acampar de nit però, sí que deixen muntar un tancat i fer una festa tota la nit, on molestes veïns i fauna del Parc. I tot perquè hem de tenir un festival com en altres llocs. Tinguem-lo però, pensem millor on, no?



Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola Manel,
On és el malecó del canal? De quin tram parles?

gràcieeeeeesssss

Unknown ha dit...

A l'altra part de riu, per les obres de la urbanització es va tallar el pas dels regants de l'esquerra de l'Ebre. I així continua, si no m'equivoco de camí.