dijous, 7 de juliol del 2011

El #CIS sobre el #15m, #crisi i doblatge al #català

El baròmetre del CIS del mes de juny es va conèixer ahir. El resultat que més s'ha comentat als mitjans ha estat el relacionat amb la pregunta del moviment del 15m o dels "indignats". Segons les persones enquestades aproximadament un 70% veuen de forma positiva o molt positiva el moviment. Com deien, 7 de cada 10 espanyols, extrapolant, simpatitzarien amb el moviment. És aquesta una de les enquestes a les que fa cas un govern? Ja ho veurem.

Ahir parlàvem de crisi i avui s'han reflectit els avisos de les agències de qualificació de deute en la col·locació de 3000 milions d'euros en bons espanyols a 3 i 5 anys a un interès major. Les agències en fan molt de mal, tot i que, com es pot llegir via Menéame en un article de la BBC, qualifiquen amb la màxima nota de qualitat els EUA, malgrat el seu gran endeutament, i que en el seu moment no van avisar del perill de les hipoteques subprime, igual que no van veure venir la crisi els organismes internacionals. Credibilitat zero, poder absolut.

I com que no tenim prou crisi, el Banc Central Europeu ha decidit pujar el tipus d'interès fins l'1,5%. Els països que no tenen una recuperació econòmica destacada o que estan enfonsats, amb aquesta mesura no en sortiran precisament beneficiats.

Avui es parla també la decisió de les "Majors", de les empreses cinematogràfiques de tornar a doblar pel·lícules al català. El govern català diu que no s'ha donat res a canvi perquè les empreses hagin canviat d'opinió. Ara bé, algun motiu han de tenir, perquè altruïstes no són.

Acabo. El Centre d'Arts Visuals d'Amposta és notícia perquè s'ha quedat sense conserge i per això roman tancat entre setmana. Diu l'Ajuntament que quan hagin nomenat el nou director aleshores ja tornaran a obrir amb normalitat. No s'entén gaire la cosa. Que obrirà el nou director, que el nou director ha de ser qui convoqui la selecció d'un conserge, que no s'havia previst aquesta situació?


Creative Commons License + GNU FDL