dissabte, 30 de juliol del 2011

#crisi La injerència del FMI, les conspiracions i l'#INEFC a #Amposta

El Fons Monetari Internacional (FMI) continua amb la injerència que tants actors fan sobre l'economia espanyola. Organismes que no han sabut veure ni controlar la crisi, continuen donant lliçons. Via Menéame llegeixo que l'FMI proposa retallar més el sou dels funcionaris i pujar l'IVA i altres impostos. Junt amb les agències de qualificació de deute fan força per dur Espanya cap al rescat? El secretari general d'UGT de Catalunya diu que hi ha sectors empresarials espanyols que volen que Espanya sigui rescatada per tal de poder fer les reformes del mercat laboral que ells volen, tutelades per la Unió Europea, sense que suposi un desgast per al proper govern -del PP-. No m'estranyaria gens. Per a uns, els empresaris, seria bo aconseguir una bona retallada de drets des d'Europa, i per al PP també, perquè no seria el culpable directe d'aquesta retallada.

Santiago Niño Becerra -via Menéame- escriu un article molt crític sobre la crisi i sobre com s'està abordant. Segons explica, s'estan prenent mesures per anar passant temps però, no per fer el canvi estructural del sistema que cal per acabar amb la situació que vivim. Diu que abaratir l'acomiadament i pujar els peatges, per exemple, no són mesures per fer canvis estructurals si no simplement formes de reduir despeses o apujar impostos. Els tempos dels partits i poders econòmics són els que són, i la indignació sembla que no va amb ells.

Per cert, en plena crisi, i en plena època de mesures restrictives, el govern espanyol vol fer 5 bucs de guerra amb un pressupost de 740 milions d'euros. Vergonyós.

I ahir vam saber -de fet ja hi havia el rumor- que l'INEFC no anirà a Amposta ni a Cambrils. Almenys no hi anirà com oferta pública d'estudis, ja que no hi ha diners públics disponibles per tirar endavant el projecte. Es planteja -també hi havia el rumor- un projecte d'estudis d'INEFC d'iniciativa privada a Tortosa, que podrien ser compartits entre Tortosa i Amposta. Un es pregunta què passaria si hagués estat el govern tripartit qui hagués dit que no hi havia diner públic per a l'INEFC a Amposta? Perquè ara el govern ampostí es mostra resignat amb la situació però, amb el tripartit haguessin actuat, n'estic segur, de forma molt diferent. Me'ls imagino estripant-se els vestits, clamant al cel. A més, des de que a Tortosa governa CiU, no veig tampoc queixes del govern ampostí davant de notícies com aquesta, de competència de la ciutat veïna a projectes locals. La parcialitat política en evidència, per molt que ho neguin.

Creative Commons License + GNU FDL