divendres, 15 de juliol del 2011

#crisi El govern llença globus sonda

Sembla -em puc equivocar- que la tàctica dels globus sonda tan explotada per Aznar en la seva primera legislatura, podria estar explotant-la el govern català. Ahir el conseller d'economia deixava anar que els treballadors públics haurien de preparar-se per treballar per menys, amb la doble interpretació que això comporta, i al vespre la vicepresidenta del govern deia que no es retallarien sous si no que es volia reorganitzar la jornada laboral i les vacances.  El sou dels funcionaris, retallat ja l'any passat, juntament amb de personal eventual i interí, no seria lògic de reduir, mentre en altes instància de l'administració no hi hagi també reduccions importants, compartint solidàriament "el dolor". Quant a la jornada laboral, potser sí que es poden augmentar les hores de la jornada o reduir els dies de lliure disposició en alguns departaments, sempre tenint en compte que com que això permetrà prescindir de professionals eventuals, durà més persones a l'atur.

Avui s'ha sabut que finalment el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, al final serà jutjat pel cas Gürtel. Ara els partits de l'oposició volen que Camps plegui, mentre el PP, com en tants altres casos de pressumpta corrupció, mira cap a una altra banda. De fet, penso que si Camps ha de plegar ha de ser en l'hipotètic cas que sigui condemnat i no abans, en respecte per la justícia. De tota manera, ni amb aquest escàndol, el PP no ha perdut la majoria absoluta al País Valencià.

La crisi del deute continua. Avui un article (via Menéame) parla de les assegurances d'impagament, un mercat especulatiu que, segons l'article, en cas d'impagament de Grècia, provocaria un greu daltabaix, semblant als casos de Lehman Brothers o AIG.

Creative Commons License + GNU FDL