diumenge, 24 de juliol del 2011

#Rehab #politica i #mosquittigre a #Amposta

Ahir es coneixia la mort de la cantant Amy Winehouse als 27 anys. Fa temps algú va fer una porra per veure qui endevinada quan moriria, a causa del seu mal ritme de vida. Encara no se sap el motiu però, ja s'assumeix que aquesta vida que ha dut li ha passat factura. Veurem si ha estat així. Ara les seves cançons, sobretot la conegudíssima Rehab, esdevindran eternes, ja que de ben segur la cantant desapareguda serà elevada a la categoria de mite.

També ahir Josep Antoni Duran i Lleida va ser presentat com candidat de CiU a les eleccions generals. Duran diu que CiU podria donar suport a una moció de censura si servís per convocar eleccions anticipades. Quines coses tenen... Segur que tot seria pel bé dels espanyols. I no és que jo no vulgui eleccions anticipades però, la credibilitat de Duran per a mi tendeix a zero, per molta imatge de seriositat que tingui. Em sorprenia que alguns personatges coneguts com Joan Barril -que crec que molts pensàvem que era un opinador i periodista de perfil més aviat socialista- anessin a donar la cara per Duran. Duran, Luis del Olmo, Lucrecia. Alguns no m'estranyen però, Barril? No ho acabo d'entendre, si no és que fa com alguns que diuen que voten una opció i després fan el contrari a l'hora de dipositar el vot.

En l'àmbit tecnològic, Oracle ha comprat KSplice Inc., companyia autora del programari KSplice, el qual permet fer actualitzacions del nucli de Linux mentre aquest s'executa -en "calent"-, sense haver de reiniciar. Diuen que Oracle deixarà de donar suport, excepte per a l'actualització de la seva distribució però, pensem que KSplice és programari lliure amb llicència GPL i una bifurcació del mateix permetria tenir una alternativa a Oracle. De fet ja s'espera aquesta reacció per part de la comunitat i a l'entrada de la Wikipedia hi ha el codi font disponible.

Acabo. Es parla dels avenços en la lluita contra el mosquit tigre a Catalunya. Mesures preventives com evitar llocs on quedi aigua embassada, llocs amb brossa i deixalles, o l'ús d'insecticides, han permès reduir fins al 50% la seva presència en alguns llocs. Curiosament aquesta setmana m'han comentat que per Amposta s'han vist exemplars d'aquest tipus de mosquit que es pensava que només havia arribat al camp de Tarragona.

Creative Commons License + GNU FDL