dijous, 12 d’abril del 2012

Viure massa, reformar el codi penal i estar a l'abisme #crisi

Vicent Partal escriu avui sobre el perill que representa per a l'FMI que la població visqui més anys. Un editorial indignat, com no pot ser menys, ja que el document on l'FMI parla del risc de la longevitat per a l'economia és per indignar-se, igual que ho és que posin com exemple la supervivència dels malalts de SIDA, apunta Partal, pel seu impacte en l'economia en cronificar-se la malaltia. Partal fa una pregunta a la directora de l'FMI al títol de l'article. Quan li tocaria morir-se? I és que no s'entén que algú posi sobre la taula arguments com aquests, per molt malament que es vegi el futur, ja que els jubilats d'avui van ser treballadors d'ahir i, per sobre de tot són persones, no una merda, que és com se'ls tracta.

Ignacio Escolar escriu sobre la reforma del codi penal que vol dur a terme el ministre de l'Interior. Home recte com és no pot suportar que la gent adopti resistència passiva quan es manifesta o que faci convocatòries de protesta per Internet. Tot això s'ha d'acabar i ha de ser penat. Aquesta és la democràcia que voldrien alguns, la que només s'expressa per mostrar l'acord amb el govern i la que s'obliga a callar quan hi ha desacord. Em pensava que això era patrimoni dels règims comunistes. El moviment 15-M es queixa d'aquesta estratègia de la por, la qual, com apunten, bé podria ser una forma de desmobilitzar la societat en temps de crispació.

Els experts parlen de la hipòtesi que Espanya surti de l'euro, opció que es contempla com la pitjor, per suposar una caiguda del 25% del PIB i un encariment d'un 20% del deute, ja que el deute espanyol és en euros i la moneda espanyola naixent es depreciaria, evidentment. Malauradament el govern espanyol no ha estat la solució que presumien que serien per a l'economia espanyola i vivim cada dia amb les notícies sobre la prima de deute i el preu que paga Espanya per col·locar els bons sobirans.

El Govern ha anunciat que en competicions esportives en carretera s'hauran de pagar els mossos que regulin el trànsit a 33 euros per hora. De seguida un es pregunta si els clubs de futbol, els voltants dels estadis dels quals es col·lapsen en dia de partit, paguen o haurien de pagar també per cada agent de policia que ha de regular el trànsit o vigilar per la seguretat ciutadana. Algun ajuntament potser ara haurà tingut una idea i plantejar el mateix amb la guàrdia urbana, no?