dimecres, 11 d’abril del 2012

La paraula de l'alcalde de #Rasquera, el rescat d'Espanya i les pensions #crisi #retallades

Ahir Rasquera era centre d'atenció informativa perquè la població votava si volia o no el projecte relacionat amb la plantació de cànnabis. Al matí a la ràdio havia escoltat que l'alcalde no tiraria endavant el projecte si no aconseguia un 75% de vots favorables i que, en cas de no aconseguir-ho, dimitiria. El resultat, un 56% a favor. La reacció de l'alcalde però, no ha estat coherent i, de moment, no ha dimitit. I no és que jo vulgui que dimiteixi, no sóc de Rasquera ni hi tinc res en contra. Però, quan algú diu públicament que si no assoleix els objectius plega, ha de ser conseqüent, no?

Vilaweb publica un article sobre la crisi que preveu que Espanya acabarà sent rescatada, i això serà catastròfic per a la població. L'ex-president Felipe González però, diu que això no pot passar perquè suposaria la caiguda d'Itàlia i França, i que seria el final de l'euro. A qui ens creiem?

Vinga llenya! L'FMI proposa retallar prestacions als pensionistes i incloure asseguradores privades perquè l'augment de l'esperança de vida és un risc financer. Som números, som una merda, parlant clar. Mon pare, gairebé 50 anys pagant-se la pensió i va haver d'esperar-se a jubilar-se, malgrat la salut, perquè no li descomptessin un dineral. Però, només es miren les coses des d'una òptica, la de la càrrega econòmica que suposen els pensionistes, que mentre han treballat han pagat les pensions dels que estaven jubilats aleshores. És clar, els dirigents de l'FMI, del BCE, dels governs mundials, quan deixin els seus càrrecs tenen la vida solucionada, per això no veuen més que des del punt de vista de la càrrega financera de les jubilacions. Algun dia haurien de patir ells situacions com aquestes.

A Amposta una notícia negativa després del preconcurs de creditors de Mercocámara per manca de liquiditat anunciat la setmana passada. Ara és Medesa la que presenta concurs de creditors un un ERO per acomiadar 26 treballadors.

Josep Rull, un dirigent més de CiU que parla en termes de sobirania i al mateix temps no deixa clar fins on vol arribar CiU. És difícil voler contentar tothom, ho sap Zapatero però, també ho saben dins de CiU, on els suposats sobiranistes de CDC topen amb els "regionalistes" d'UDC. Per desgràcia, porten tants anys generant incertesa sobre el seu perfil regionalista-nacionalista-sobiranista-independentista que les paraules dels dirigents convergents han d'anar acompanyades de fets perquè tinguin credibilitat, almenys en el meu cas.

Si ahir acabava amb el cas de l'accident del nét del Rei, avui hi torno. Perquè el seu tio, creu que la legislació és exagerada i que a qualsevol se li pot escapar un tret algun cop a la vida. Insisteixo a dir que un menor d'edat no hauria de tenir accés a les armes, que hauria d'evitar-se que cresqués amb la cultura de matar per diversió -perquè la família reial no necessita caçar per poder menjar-, encara que siguin animals. El raonament sobre la legislació i la normalitat amb què algú pot tenir un accident amb una escopeta dóna una imatge clara sobre la seva forma de veure les coses. Malauradament però, penso que és molt probable que no calgui anar a la família reial per trobar crios que de ben menuts utilitzen les armes de foc que tenen a casa per caçar, no ho penseu també?