dijous, 26 d’abril del 2012

La dels brots verds i les discrepàncies amb Merkel #crisi

L'exministra Salgado, que havia d'assessorar una ONG i estudiar història contemporània durant els 2 anys d'incompatibilitat -en què cobra més de 57.000 euros com indemnització-, resulta que ha fitxat per Endesa Chile i ara vol fitxar per Abertis. No falten les crítiques per la possible incompatibilitat d'aquest segon fitxatge, i per l'ètica del primer. Quin país...

País que, segons la fundació de caixes d'estalvi (FUNCAS) tindrà una caiguda del PIB de l'1,7% al final de l'any i un 0,2% el 2013, continuant la destrucció de llocs de treball. També es calcula que el dèficit de l'Estat serà de 5,5% i no de 5,3%.

Dèficit, fixat per Europa, on comencen a escoltar-se veus discordants amb la política d'austeritat imposada per Merkel. La puixança dels partits populistes, de les extremes dretes, s'està veient amb por i ja, fins i tot el president del Banc Central Europeu parla de la necessitat de creixement i no només d'austeritat estricta. Cal una amenaça o veure les eleccions perdudes per fer canvis en les polítiques que estan ofegant Europa?

Amb el moviment que promou no pagar els peatges de plena actualitat, la patronal de les concessionàries d'autopistes diu que a Espanya totes les vies ràpides han de ser de peatge perquè l'Estat tingui més ingressos. Voldran dir perquè les concessionàries guanyin més diners. S'ha de tenir la cara ben dura. A Catalunya portem ja molts anys pagant autopistes amb concessions que no fan més que prorrogar-se. Només faltaria que ara les alternatives a les autopistes acabin sent de pagament. Primer que paguin a la resta d'Espanya, no? Si és que a sobre les autopistes de Madrid diuen que seran rescatades perquè no són rendibles.

Fa gràcia i ràbia que el govern espanyol presenti un pla de reinserció de terroristes, els quals no hauran de demanar perdó ni col·laborar amb la justícia si no simplement desvincular-se de forma real de la banda terrorista a la qual pertanyen. No és que ho vegi malament si no que imagino el mateix anunci presentat pel govern de Zapatero i la reacció del PP aleshores. No hauria estat precisament de suport.