dissabte, 28 d’abril del 2012

La memòria i l'#atur, i l'especulació a l'Àfrica #crisi

L'usuari masaenfurecida de Twitter, un usuari amb un sarcasme que molts cops sobrepassa la línia del mal gust, ha reenviat piulades de Nuevas Generaciones de Funegirola l'any 2011 acusant Zapatero del problema de l'atur a Espanya. És interessant veure com aquells que acusaven ZP de fer arribar Espanya a xifres d'atur inimagimables, ara no poden fer més que veure com el seu partit no ha sabut millorar les xifres, les quals empitjoren cada dia. No és que ZP no tingui cap culpa de com han anat les coses fins ara però, el PP hi ha contribuït allí on governava, i també Aznar promovent un model econòmic basat en la construcció i en l'increment del crèdit privat. Que sí, que sense això no Espanya no hauria tingut el creixement econòmic que va tenir però, també cal reconèixer que quan una bombolla es fa gran acaba esclatant, i això ja es deia aleshores. Memòria sí però, tant per a PP com per a PSOE.

A l'Àfrica l'especulació està fent que la gent sense recursos sigui foragitada de les seves terres a casa de l'augment de compres d'aquestes per part de governs i fons d'inversió. Els conreus es destinen a la producció de biocombustibles, aliments o altres productes, amb l'objectiu d'exportar-los o d'especular amb ells. Els mercats de futurs, que alguns cops s'han comentat a les tertúlies radiofòniques, en part en tenen la culpa, perquè s'hi pot especular amb tot. Aquest comportament poc ètic i que posa en perill la vida de les persones que viuen al territori i que juga amb els mercats, s'hauria de regular o, d'alguna manera hauríem de saber quins estats i quines empreses participen en aquestes operacions, només perquè quedin en evidència.

A França sembla que Hollande té més opcions de guanyar les eleccions a la presidència francesa. Tant de bo. El tàndem Merkel-Sarkozy no ha ajudat Europa amb la crisi i, lluny de corregir opten per continuar pel mateix camí que fins ara.

Help those suffering in the Horn of Africa