dilluns, 30 d’abril del 2012

Les comandes d'Aznar, la baixa dels funcionaris, els #peatges i el PSC amb Eurovegas #crisi

Aznar va fer comandes d'armament, les quals llegeixo que suposen en essència el deute de més de 27.000 milions d'euros que té el ministeri de Defensa, 2,7 punts del PIB. Aquest anys s'han de tornar 2.370 milions d'euros. El PP insisteix en l'herència de ZP però, que la situació de l'economia espanyola ve de més lluny -amb la col·laboració de ZP- és lògic pensar-ho. Que ara tinguem un deute de quasi 30.000 milions d'euros en armament és un escàndol. Mentre s'han escatimat esforços durant anys en educació i salut, no s'escatimava en armament?

Ara veiem propostes brillants, com eliminar el cobrament del 100% del sou per als funcionaris quan estan de baixa per incapacitat temporal. Segur que els envejosos de torn ho veuran bé, que fotin els funcionaris. Hi haurà qui es cregui que així es combatrà l'absentisme però, d'absentisme n'hi ha a l'administració pública i a l'empresa privada. Caldria veure si es pot controlar millor l'abús i no fotre tothom injustament. Tant de bo tothom pogués cobrar el 100% de la baixa. I ja posats a tocar el nas -i fer una mica de demagògia expressament-, si et toca estar de baixa perquè algú de la feina t'ha passat el refredat o el virus de la panxa, no hauria de ser malaltia laboral? Ah, ningú s'ho planteja.

Democràcia real. Tant de bo. Diu que el govern espanyol es planteja eliminar el debat de política general, el debat sobre l'estat de la nació, de manera que un dels debats més mediàtics i més polítics de l'any desapareixeria de l'agenda del Congrés dels Diputats. D'una banda podria dir que aquest debat és pràcticament sempre un debat amb molta forma i poc contingut, una lluita per veure qui el guanya però, que després té les conseqüències que té, és a dir, cap. Però, no pel seu resultat, culpa dels seus protagonistes, s'ha d'eliminar, perquè és un exercici de democràcia, encara que sigui de democràcia representativa. No fer-lo és una forma de fer callar veus discrepants i, en l'època que vivim, això encara és més greu.

Davant de la decisió del Govern de multar qui no pagui els peatges, un advocat posa en dubte que pugui fer-ho perquè, resumint-ho molt, un cop aturats al peatge, la llei no diu que haguem de pagar per poder continuar la marxa.

Continuant amb Catalunya, el PSC s'alinea amb el Govern defensant el projecte Eurovegas. Si és que el PSC no ha canviat tant.

Help those suffering in the Horn of Africa