dilluns, 23 d’abril del 2012

#SantJordi aigualit

IMG_2188Diada de Sant Jordi. Fins i tot en això els catalans som diferents. Un dels dies més festius de l'any a Catalunya és dia feiner. Els veïns aragonesos celebren avui també la seva diada però, com dia festiu.

Sant Jordi, dia de roses i llibres, dia de declaracions institucionals. I de bon matí el president Mas ens obsequiava amb una clatellada de les bones. Ara resulta que no s'havia arribat al límit amb les retallades. Com que els pressupostos de l'Estat no contemplen aportar a Catalunya els diners que contemplaven els pressupostos catalans, s'hauran de fer més retallades. I s'hauran de fer perquè el govern català pensava que l'Espanya de Rajoy amollaria més la pela que la de Zapatero. Ingenus? Permeteu que ho dubti.

Rouco Varela diu que cal esperit de sacrifici per fer front a les retallades, alineant-se amb el PP, com sempre. On és l'esperit rebel de l'Església per defensar realment la justícia? No pot ser que ara es clami contra una forma de vida i que fa uns anys no es fes, no pot ser que es diguin les coses com si la culpable de tot fos la gent que no pot pagar els seus deutes perquè, per causes alienes a ella, s'ha quedat sense feina. No pot ser que l'Església espanyola, un cop més, opti per ser com una extensió del pensament de dretes, de la gent de bé del país.

També és dia avui de parlar de les eleccions a la presidència de França. Hollande va guanyar Sarkozy però, no per prou, de manera que hi haurà segona volta, i cal veure què passa amb els vots de l'extrema dreta, ja que Le Pen va pujar força. La victòria d'Hollande, la sorpresa o l'ensurt de Le Pen, i l'alta participació, elements destacables dels comicis. Un govern socialista a França podria canviar la política restrictiva de Merkel a Europa i deixar d'ofegar com ara les economies que, com l'Espanyola, són a la vora de l'abisme.

I com la realitat té el cap dur, és difícil anar contra corrent. No només els PIIGGS són països amb problemes econòmics. El primer ministre holandès ha dimitit perquè no ha pogut aprovar retallades per assolir el 3% imposat per Merkel i Sarkozy a Europa. Si en faran de mal aquest parell.