dimecres, 25 d’abril del 2012

El conseller Mena, com el primer ministre de Portugal #crisi #política #dimissió

Només el to, la superioritat amb què parla el secretari del departament d'Empresa i Ocupació ja indigna. Però, escoltar el propi conseller Mena aconsellar que els joves marxin a Londres a servir cafès com sortida a la situació de manca de feina a Catalunya és encara més indignant. Un conseller que diu això després de dir-ho hauria de plegar. Potser és que pren exemple del primer ministre portuguès, qui tampoc no va dimitir després d'aconsellar els joves que emigressin. Quina mena de governant pot dir això?

Ah, sí, marxar a Londres. Bon dia per recomanar-ho, avui que se sap que el Regne Unit ha entrat en recessió. Quina casualitat.

Una cosa que crec raonable. La delegada del govern a Madrid diu que la seguretat dels partits de futbol costa molts diners públics i que cal que els clubs en paguin almenys una part. I és que un acte com un partit de futbol mobilitza milers d'agents de policia i col·lapsa el trànsit, i costa diners. Alguna cosa s'he de poder fer perquè els costos siguin compartits. Quan el govern català va proposar fer pagar per les activitats esportives com les curses populars que tallen carreteres, podia haver pensat primer en els partits de futbol.

També es comença a parlar dels deutes dels clubs de futbol amb Hisenda. S'estimen uns deutes de més de 700 milions. La Unió Europea ho investiga per veure si hi ha ajudes il·legals per part de l'Estat. La gent que si no paga els seus impostos és penalitzada sense miraments és normal que s'emprenyi si s'assabenta del tracte diferenciat envers els clubs.

La crisi no és igual per tothom. Apple va anunciar ahir un benefici del 94% respecte el 2011. Cotizalia diu que Apple ja val tant com la meitat de l'Ibex 35 juntes. La venda d'iPhones, iPads i iMacs ha estat molt important, malgrat la situació econòmica.

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre finalment proposa un cabal mínim per al riu entre 80 i 155 metres cúbics per segon. L'ens que se suposa que ha de vetllar pel futur del riu condemna el seu tram final, amb un cabal mínim mitjà de poc més de 100 metres cúbics per segon. Les xifres s'allunyen de les demanades per assegurar un riu viu. Sembla mentida que això arribi quan el PP torna a governar. Què han estat fent aquests anys, esperar i allargar el tema perquè es faci en temps del PP?