dimecres, 4 d’abril del 2012

El projecte Zèfir, la recessió espanyola i Google Art Project #energiaeolica #crisi #Google

No he parlat mai al bloc del projecte Zèfir a l'Ametlla de Mar, un projecte experimental que suposa la implantació d'una plataforma marina d'energia eòlica. Molins davant de la costa de l'Ametlla. No n'he parlat perquè em costa posicionar-me, no sé ben bé l'impacte que tindrà, encara que aquests projectes sempre desperten dubtes. De dubtes i de rebuig n'ha despertat a l'Ametlla. El govern municipal s'hi ha posicionat en contra. Cosa comprensible i a la vegada estranya, ja que hi governa CiU i, mentre donen suport als diferents parcs eòlics del territori no he entès mai que el posicionament sigui contrari en el cas dels molins a la costa de l'Ametlla. Llegeixo que CiU al Parlament ha defensat el projecte Zèfir, tot i que hagi fet referència al consens amb les administracions implicades -per quedar bé-, em pregunto si CiU de l'Ametlla plantarà cara, si tan clar tenen que no volen el Zèfir, o si al contrari, claudicaran, com altres cops s'ha vist al territori.

Notícies del dia sobre la crisi, unes quantes. Una destacada. Espanya serà l'únic estat que es preveu que estigui en recessió el 2013. I continuo pensant que no és el mercat de treball el culpable si no el model productiu que ha tingut Espanya fins fa no res, recolzat per empresaris. Qui no recorda quan se'n fotien quan algú deia que la bombolla immobiliària esclataria?

Google ha estat notícia pel projecte Google Art Project. Podeu visitar importants museus de tot el món, amb el format de Google Street View, i us podeu apropar a les principals obres d'art veient-ne els detalls, com si fóssiu davant mateix.

Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Xavi ha dit...

Pos no el canvien el model productiu. Només cal veure els presupostos i la retallada en i+d+i