dissabte, 2 d’abril del 2011

#Zapatero anuncia que no serà candidat #política #crisi #salut #municipals2011 #Amposta

Avui Zapatero ja ha fet públic que no es presentarà com candidat a les eleccions al Congrés dels Diputats del 2012. És la notícia del dia, tot i que és una notícia que ja fa temps que es va filtrar. Alguns no volien que això s'anunciés abans de les eleccions municipals, més que res per evitar perjudicis electorals. Altres, com el PP, reclamen eleccions anticipades. Ells, que per molts escàndols que tinguin, no pleguen mai.

L'altre tema del dia, de la setmana, és la retallada al sistema públic de salut. Avui Antonio Franco, a El Periódico, escriu un article d'opinió sobre el tema, qualificant la retallada com malbaratament i no com una mesura d'estalvi. Un model sanitari que no s'hereta només del tripartit, una "degradació" de la Salut pública. Repercutirà això en un benefici en la sanitat privada? Ja ho veurem. Potser a Barcelona hi ha alternatives però, a l'Ebre l'alternativa privada a la pública és poca i amb uns serveis que, a la mínima gravetat has d'acudir a l'hospital de referència, l'HTVC, i on els professionals sovint són els mateixos que els dels centres públics.

ERC acusa el govern català de "desmantellar" les Terres de l'Ebre. Cert o no, pensar-ho no és descabellat. Com diu ERC, delegats "mansos" o, almenys, amb perfils que no semblen els més adients per dirigir les delegacions a l'Ebre, polítiques d'unificació, retallades importants en un territori que tot just ara començava a ser punt d'interès per als polítics de Barcelona. No em negareu que no genera desconfiança la situació. I més quant aquests criticaven les retallades del tripartit. Devia ser perquè pensaven que es quedaven curts i no perquè fossin massa dures.

El ministeri d'hisenda, per cert, convida la Generalitat a pujar impostos. A ningú no li agrada pagar més impostos però, crec que és una opció més justa per mantenir els serveis públics si tots pensem que és necessari mantenir-ne el nivell o fins i tot millorar-lo. De fet, en altres països en els que ens emmirallem quan ens convé, hi ha molts beneficis per a la població però, els impostos no són precisament baixos. És clar que aquí, ni que sigui per quedar bé, no es vol parlar de pujar cap impost.

Ahir m'assabentava que a Amposta els comerciants del mercat municipal s'havien trobat les dues entrades tallades per obres i que no els van avisar. Una més de les mostres de com es planifiquen les obres a Amposta. No és només saber què i quan fer-ho, si no tenir en compte els afectats. I tenir-los en compte és intentar minimitzar les molèsties però, també comunicar les actuacions amb tamps.


1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

He llegit l'article d'Antonio Franco al Periódico i també penso que és molt interessant. Ha posar el dit a la llaga.