dimarts, 12 d’abril del 2011

#crisi #salut Primera operació cancel·lada a Tarragona, gravetat 7 per a Fukushima i #municipals2011

L'hospital Joan XXIII de Tarragona va enviar a casa ahir una persona que havia d'operar-se d'una hèrnia discal a causa de les retallades per la crisi. Un exemple, sempre insuficient, per reflectir una realitat però, una realitat que sembla que serà així. I segur que altres no patiran si han d'operar-se, que segur que tenen hora i lloc sense problema.

Avui he llegit que l'accident de la central nuclear Fukushima s'ha equiparat en gravetat al de la central de Txernòbil, malgrat que els experts diuen que no s'hi pot comparar. D'arguments contra les nuclears no en falten, evidentment.

De cara a les municipals ja fa dies que els partits no poden organitzar inauguracions ni visites a obres però, encara hi ha actes electoralistes que haurien de prohibir-se, ja que els partits no s'autoregulen. Són els casos de rodes de premsa per presentar projectes. Així, fa uns dies l'alcalde d'Amposta feia una roda de premsa per presentar l'adjudicació del carril bici a Amposta, amb detalls del projecte -molt innocent tot-, i avui llegeixo que l'alcalde de Tortosa, arran d'una queixa del PSC, ha acabat cancel·lant una roda de premsa per presentar també un projecte urbanístic. I és que, siguin del color que siguin, no tenen vergonya si tot això és fruit de no poder-se estar de cercar el forat a la norma per treure'n profit.