dijous, 14 d’abril del 2011

#República #RepúblicaCatalana #crisi #salut #Spotify #Buenafuente #Ascó

Avui s'ha commemorat el 80è aniversari de la problamació de la IIa República Espanyola després de les eleccions municipals que van mostrar una tendència republicana a l'Estat, i de la República Catalana per part de Francesc Macià, aprofitant el canvi que havia arribat. Des d'aquí un recordatori a uns temps convulsos que no van poder millorar perquè van ser tallats per la Guerra Civil.

Continuant amb les crisis i les retallades al sistema de salut pública, els metges de Bellvitge han publicat un comunicat criticant les retallades, alarmant de les conseqüències negatives que tindran. El conseller de Salut ahir negava que s'estiguessin tancant quiròfans i llits, mentres que fa uns dies no ho negava. Ho negava però, efectivament, les notícies que es van tenint són de tancaments de quiròfans i llits. Avui s'ha sabut que l'Hospital Clínic tancarà 71 llits. Artur Mas demana no crear alarmisme innecessari però, és evident que això no és culpa de l'oposició, precisament. Només cal preguntar pels centres si estan tenint retallades i es veurà, només cal llegir les notícies i es veurà que les retallades ja estan sobre la taula. Avui a Barcelona s'ha celebrat una multitudinària manifestació a la Plaça de Sant Jaume per protestar contra les mesures que estan plantejant-se contra la crisi. El problema del govern potser és que no es pensava que aquest tema li esclataria a les mans tan prop de les municipals però, com diuen aquí "a apechugar".

Spotify avui ha estat notícia perquè retallarà el temps de reproducció per als comptes d'usuari gratuïts. És a dir, que si no pagues hauràs d'aguantar incomoditats. I és que els duros a quatre pessetes no s'acostumen a donar. La veritat és que sense Spotify jo he pogut viure. Tinc prou música i acostumo a comprar la que m'interessa a l'iTunes Store però, també hi ha llocs com Napster per escoltar música sense pagar. Potser no tan còmodes com Spotify, cert.

Andreu Buenafuente ha estat notícia perquè després de les crítiques que va rebre a Twitter arran de l'entrevista que va fer a la ministra de Cultura, ha decidit deixar el servei, o almenys deixar d'interactuar-hi -potser temporalment-. Sembla que l'entrevista no va ser gaire punyent amb la ministra de cultura. No puc dir res, perquè no la vaig veure. Però, del que alguns no són conscients és que quan participes en una xarxa social i acceptes tenir tants i tants amics, tants followers, no tots et faran eternament la pilota. I si no estàs disposat a situacions com aquesta potser sí que una xarxa social oberta no és el teu lloc.

Finalment, alarma a Ascó I per un incendi que diuen que no ha suposat cap perill. Un episodi més de notícies sobre incidents a les nuclears del territori.